To 2o σεμινάριο του οινικού κύκλου The Miele Wine Master Experience με θέμα ”Οι σημαντικότερες ερυθρές ποικιλίες” αναβλήθηκε στις 16/11 λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/11 στο Miele Experience Center. Σημειώνονται ότι τα σεμινάρια γίνονται με την επιμέλεια του Master of Wine Γιάννη Καρακάση και τη συμμετοχή του Συμβούλου Οίνου Γρηγόρη Μιχαήλου.

Στόχος των αυτόνομων, τρίωρων σεμιναρίων είναι να δοθεί στους συμμετέχοντες μία ολοκληρωμένη γευσιγνωστική εμπειρία μέσα από την ματιά, τις εμπειρίες και τις γνώσεις των πιο ειδικών στο χώρο του κρασιού. Οι αριθμός των θέσεων κάθε σεμιναρίου είναι ιδιαίτερα περιορισμένος.

miele

Ο οινικός κύκλος The Miele Wine Master Experience περιλαμβάνει τρία ξεχωριστά σεμινάρια. Στα δύο πρώτα παρουσιάζονται οι λευκές και κόκκινες ελληνικές ποικιλίες αντίστοιχα, ενώ ο κύκλος των σεμιναρίων θα κορυφωθεί με ένα σεμινάριο έκπληξη με μια σύμπραξη κορυφής!

Λίγα λόγια για το Γιάννη Καρακάση ΜW
Είναι ένας από τους μόλις 369 Masters of Wine στον κόσμο, τίτλος που θεωρείται ως ο κορυφαίος στον χώρο του κρασιού. Γράφει για το κρασί , συμβουλεύει και εκπαιδεύει ενώ είναι κριτής στον σημαντικότερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο, το Decanter World Wine Awards. Είναι ο ιδρυτής του δυναμικού blog karakasis.mw που είναι το μοναδικό οινικό blog στην Ελλάδα που επικοινωνεί το ελληνικό κρασί σε εβδομαδιαία βάση και στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά με μόνο original content. Είναι επίσης ο συγγραφέας του ηλεκτρονικού βιβλίου The Vineyards and Wines of Greece edit. 2017 ενώ έχει ταξιδέψει από τους αμπελώνες της Αυστραλίας μέχρι αυτούς του Όρεγκον και της Washington.

Πρόγραμμα

20 Νοεμβρίου (18.00-21.00): ”Ανακαλύπτοντας το Ελληνικό κρασί: οι κόκκινες ποικιλίες”
Γρηγόρης Μιχαήλος και Γιάννης Καρακάσης MW

Θα καλυφθούν:
Η ιστορία και ο κόσμος του κρασιού
Κόκκινες (σκουρόχρωμες) ποικιλίες & αρχές γευσιγνωσίας
Γευσιγνωσία/ανάλυση 6 κόκκινων κρασιών από τις σημαντικότερες σκουρόχρωμες ποικιλίες
Συνδυασμός φαγητού κρασιού

Kόστος σεμιναρίου: 50€ (δίδεται βεβαιωτικό παρακολούθησης)

info
Miele Experience Center, Λεωφόρος Μεσογείων 257, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106794444.