Ποιος θα περίμενε πως το περίφημο γαλλικό κρασί θα μετατρεπόταν σε απολυμαντικό χεριών;

Ειδικότερα, οι Γάλλοι οινοπαραγωγοί θα μετατρέψουν το κρασί σε τζελ χεριών και αιθανόλη για να υπάρχει διαθέσιμος χώρος για τη φετινή παραγωγή, σύμφωνα με τον γεωργικό οργανισμό της χώρας. Χρειάζεται να ελευθερωθεί χώρος στα κελάρια των αμπελώνων για τη φετινή παραγωγή.

Η κυβερνητική υπηρεσία της FranceAgriMer επισήμανε ότι περίπου 300 εκατ. λίτρα χρειάζονταν απόσταξη, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν πολύ χαμηλά. Οι οινοποιοί έχουν πληγεί από το κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, τόσο στη Γαλλία, όσο και στο εξωτερικό.

Ο Didier Josso, επικεφαλής του κλάδου κρασιού της FranceAgriMer, δήλωσε: «Το αποσταγμένο κρασί δεν θα χρησιμοποιηθεί σε καμία περίπτωση για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών».

Περίπου 500 οινοποιοί της Βουργουνδίας έχουν δωρίσει 3.000 μπουκάλια, για δημοπρασία για την υποστήριξη του νοσοκομείου της περιοχής. Να σημειώσουμε ακόμη, πως οι οινοποιοί της Ιταλίας είναι επίσης έτοιμοι να μετατρέψουν τα προϊόντα τους σε απολυμαντικό τζελ. Τέλος, να σημειώσουμε πως εάν δεν χρησιμοποιηθεί το κρασί που είναι εφοδιασμένο σε κελάρια, ο τομέας θα πρέπει να βρει χώρο για το κρασί που παράγεται μετά τη συγκομιδή του φθινοπώρου.

Διαβάστε ακόμη:
Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης – Δείτε ποια προϊόντα αποσύρονται

Ιρλανδία: Ανοίγουν και πάλι οι παμπ που είχαν κλείσει λόγω κορωνοϊού

Κορωνοϊος: Εξαφανίζεται ξανά το χαρτί υγείας από τα σούπερ μάρκετ