Οι Γάλλοι τουρίστες, που έχουν κουραστεί από το αυστηρό lockdown στη χώρα τους, περνούν τα σύνορα και συρρέουν στη Μαδρίτη, όπου τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά και οι πολίτες μπορούν να καθίσουν έξω μέχρι τις 10 μμ, παρότι η Ευρώπη πλήττεται από ένα τρίτο κύμα πανδημίας…

«Εδώ υπάρχει ζωή, τα πάντα γίνονται!», λέει η 22χρονη φοιτήτρια Κλαρά Σουντέ φεύγοντας από μια ζωντανή μουσική εκδήλωση κοντά στον σημαντικότερο εμπορικό δρόμο της ισπανικής πρωτεύουσας, την Γκραν Βία.

Η Σουντέ πήγε εκεί λίγο πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να επισκεφθεί τον σύντροφό της και να πάρει μια γεύση από τους διαφορετικούς ρυθμούς.«Τα πάντα είναι ανοιχτά. Ακόμη και με απαγόρευση της κυκλοφορίας, πάλι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και έτσι επωφελούμαστε…ένιωσα τέτοια ανακούφιση όταν κάθισα στον εξωτερικό χώρο του πρώτου μπαρ» λέει, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Παρότι έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας και έχει μειώσει στο μισό την επιτρεπόμενη χωρητικότητα στους δημόσιους χώρους, η συντηρητική τοπική κυβέρνηση της Μαδρίτης έχει υιοθετήσει από τα πιο χαλαρά περιοριστικά μέτρα στη χώρα, αγνοώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο του τομέα της εστίασης και της φιλοξενίας καθώς και των μη απαραίτητων καταστημάτων.

«Βλέποντας ανοιχτά τα εστιατόρια έπαθα ένα μικρό σοκ, γιατί στο Παρίσι είναι θλιβερό…όλα τα ρολά κατεβασμένα», λέει ο φοιτητής στη Σορβόννη Αντριέν Ντουράν, καθώς απολαμβάνει το πρώτο του γεύμα καθιστός σε βεράντα εστιατορίου. Οι κανόνες που ισχύουν στην Μαδρίτη ξεχωρίζουν και εντός της Ισπανίας καθώς, όπως και η Γαλλία, η χώρα μαστίζεται από το τρίτο κύμα το κορωνοϊού.

Δείτε επίσης:
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα: Παραδίδουν τα κλειδιά των επιχειρήσεων οι εστιάτορες

Λευτέρης Λαζάρου (ΘΕΜΑ 104,6): Οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι σε απόγνωση

Λαϊκές αγορές: Ανοικτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το επόμενο Σάββατο