Εννέα γνωστοί σεφ αλλάζουν στέκια και κουζίνες, φιλοδοξώντας να κερδίσουν το αθηναϊκό κοινό με γευστικές προτάσεις, που δεν θα μας αφήσουν αδιάφορους.

Τάσος Μαντής – «Hytra»
Με τελευταία του στάση το βελγικό εστιατόριο «Hof Van Cleve» (45ο στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως και βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin), ο Τάσος Μαντής ανέλαβε εδώ και λίγο καιρό την κουζίνας της επίσης βραβευμένης με αστέρι Michelin «Hytra». Στόχος του είναι να διαμορφώσει ένα μενού με ελληνική προσωπικότητα, που θα αναδεικνύει τις εγχώριες πρώτες ύλες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Γιώργος Στυλιανουδάκης – «Πεντελικόν»
Με εφόδιο την 30ετή εμπειρία του, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης άφησε την «Αυλή» στην Κρήτη για να αναλάβει το μενού των δύο εστιατορίων του πεντάστερου ξενοδοχείου “Πεντελικόν” στην Κηφισιά. Έτσι, η κουζίνα του «La Terrasse» θα έχει διεθνείς επιρροές με τις ελληνικές πρώτες ύλες, όμως, να πρωτοστατούν σε μια πιο εκλεπτυσμένη απόδοση. Όσο για το βραβευμένο -στο παρελθόν- με αστέρι Michelin «Vardis», θα παίζει γευστικά σε άλλο ταμπλό και επίπεδο, με την κρητική παράδοση να φλερτάρει την υψηλή γαστρονομία. Το ανανεωμένο «La Terrasse» θα ανοίξει τις πόρτες του μέσα στον Οκτώβριο, ενώ το «Vardis» προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Stylianoydakis

Δημήτρης Κατριβέσης – «Cinco»
Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την κουζίνα του «Oozora» στην Κηφισιά, ο Δημήτρης Κατριβέσης μετακόμισε στο κολωνακιώτικο «Cinco». Εκεί, από τα μέσα Σεπτεμβρίου παρουσιάζει με άκρως δημιουργική διάθεση ένα μενού που ξεχειλίζει από αρώματα, εκφράζοντας τη δική του ανατρεπτική εκδοχή της fusion κουζίνας με φόντο το Περού, την Ιαπωνία και την Ισπανία.

Dimitris Katrivesis

Έκτορας Μποτρίνι – «Kool Life»
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Life Gallery» παραμένει σταθερό στη μεσογειακή προσέγγιση της κουζίνας του, αλλάζει όμως προφίλ. Μετά τον Λευτέρη Λαζάρου και την ελληνική δημιουργική κουζίνα του, λοιπόν, την επιμέλεια του μενού αναλαμβάνει ο Έκτορας Μποτρίνι, προσδίδοντάς του έναν αέρα καθαρά ιταλικό.

BOTRINI-1

Νίκος Καραθάνος, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Περικλής Κοσκινάς, Κλεομένης Ζουρνατζής
Η 5άδα που θα συζητηθεί τον ερχόμενο χειμώνα. Με κοινό άξονα τις καλές πρώτες ύλες και την ειλικρινή κουζίνα, πέντε αναγνωρισμένοι σεφ, καθένας με τη δική του ιστορία και φιλοσοφία, συμμαχούν και στήνουν ένα χώρο επί της Χατζηγιάννη Μέξη -πίσω από το Hilton- όπου θα εκφράσουν τις γαστρονομικές τους ανησυχίες. Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Καραθάνος είναι γνωστός από τη «Hytra», ένα σημαντικό κεφάλαιο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία που στέφθηκε και με αστέρι Michelin, οι Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος είναι οι δημιουργοί του Base Grill και εμπνευστές της ψαροφαγικής δημιουργικής κουζίνας του «Τραβόλτα», ο Περικλής Κοσκινάς είναι γνωστός από τις κουζίνες των «Milos» και «Αλάτσι» και ο Κλεομένης Ζουρνατζής ήταν ο σεφ και συνιδιοκτήτης του «Cucina Povera». Μείνετε συντονισμένοι.

karathanos-2
Νίκος Καραθάνος

basegrill44558-Edit
Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος


koskinas
Περικλής Κοσκινάς

zournatzis
Κλεομένης Ζουρνατζής