Γνωρίζαμε ότι ο γαστρονομικός οδηγός Michelin τα τελευταία χρόνια δεν περιορίζεται στην υψηλή γαστρονομία αφού βραβεύει με αστέρι Michelin καντίνες και χώρους που σερβίρουν ποιοτικό street food. Δεν περιμέναμε ωστόσο ότι στις επιλογές πιθανόν να συμπεριληφθεί και κατάστημα αλυσίδας burger.

Όπως γράφει ο Business Insider, ο Michelin, ανταποκρίθηκε στις επίμονες προσκλήσεις της αλυσίδας fast food Burger King για γευστική δοκιμή από τους επιθεωρητές σε μερικά υποκαταστήματα με την προοπτική να τους δοθεί αστέρι. Ομολογούμε ότι η πρώτη εντύπωση όταν το διαβάσαμε ήταν ότι ενδεχομένως πρόκειται για ψεύτικη ειδησεογραφία αλλά η είδηση δημοσιεύτηκε σε έγκριτα μέσα…

Δύο επιθεωρητές ανώνυμα επισκέφτηκαν τα καταστήματα της αλυσίδας στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο και παρήγγειλαν πλήρες γεύμα προκειμένου να το αξιολογήσουν με κάποια βασικά κριτήρια όπως η ποιότητα του προϊόντος, οι μαγειρικές τεχνικές, η ταυτότητα του σεφ στο προϊόν, η γευστική αρμονία και η συνέπεια στην απόδοση του τελικού αποτελέσματος. Η έκδοση του οδηγού Michelin για Βέλγιο και Λουξεμβούργο στις 11 Νοεμβρίου θα δείξει αν τελικά η αλυσίδα απέσπασε το πολυπόθητο αστέρι. Βέβαια όλο αυτό ενδεχομένως να είναι τμήμα μια πολύ καλής στρατηγικής δημοσίων σχέσεων και μάλιστα επιτυχημένης αφού υπήρξε ανταπόκριση.

Δείτε επίσης

70χρονη street food σεφ στην Ταϊλάνδη βραβεύτηκε με αστέρι Michelin

O Michelin βραβεύει για πρώτη φορά το street food

Ο σεφ Marco Pierre White απορρίπτει (ξανά) τον Michelin