Ποιες μπίρες κατάφεραν να ξεχωρίσουν φέτος, κερδίζοντας τα βραβεία κοινού και τυφλής γευσιγνωσίας στα 5α BeerBartender Awards; Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Μικροζυθοποιία Septem ήταν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς, με 9 βραβεύσεις και ακολούθησε η Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδος η οποία κατέκτησε 8 βραβεία τόσο στα Consumers Awards όσο και στα Greek Beer Awards συνολικά.

PHOTO_3
Όλοι οι Νικητές της βραδιάς

Top Ale για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε η 8η Ημέρα της Μικροζυθοποιίας Septem, ενώ Top Lager αναδείχτηκε η πρωτοεμφανιζόμενη NIKI από την Kirki Microbrewery Products, έχοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες στα αντίστοιχα στυλ.

Δύσκολο το έργο της κριτικής επιτροπής για τα Greek Beer Awards, που αποτελούνταν από τους Tim Hampson, συγγραφέα και πρόεδρο του British Guild of Beer Writers και Maurizio Maestrelli συγγραφέα, δημοσιογράφος και διοργανωτή του Milano Beer Week, οι οποίοι δοκίμασαν περισσότερες από σαράντα ελληνικές μπύρες από 11 κατηγορίες. Στην κατηγορία διακρίθηκαν η Μικροζυθοποιία ΕΛΙΞΗ με 4 βραβεία, η Kirki Microbrwery Products και η πρωτοεμφανιζόμενη Μικροζυθοποιία Μυκόνου με 3 βραβεία.

Διακρίσεις απέσπασαν και οι: Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης με την Salonikia, η Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Άλη με τις Άλη Weiss και Άλη Stout, η Κορινθιακή Ζυθοποιία με την Canal Dive Brown Ale, η Ζυθοποιία Ηπείρου με την Seven Drops και η ΚΟΡΦΗ με τη ΔΙΑΣ.

Την κατηγορία Low Alcohol & Radler πάλι, μονοπώλησε σε βραβεύσεις η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με την Heineken Light και Amstel Free, ενώ φέτος για πρώτη φορά δημιουργήθηκε κατηγορία για Barrel Aged μπύρες στη χώρα μας, καθώς και κατηγορία για τα τις Nomad Breweries οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς. Νικήτρια στην τελευταία αυτή κατηγορία, αναδείχτηκε η Seven Island Brewery.

PHOTO_1
Η Μαρία Παναγιωτοπούλου, Διευθύντρια Marketing της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, παραλαμβάνει το βραβείο Ζυθοποιίας

Σημαντική διάκριση για την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, που για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδείχτηκε η αγαπημένη των καταναλωτών στην κατηγορία «Ελληνική Ζυθοποιία», ενώ η τηλεοπτική διαφήμιση της ΑΛΦΑ «Ένα βήμα αρκεί να έρθεις κοντά στους ανθρώπους σου» κατάφερε να συγκινήσει και να αγγίξει τους καταναλωτές στην κατηγορία TV- Spot.

Τέλος, τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον κ. Μηνά Μαυρικάκη για την πάνω από 30 χρόνων πορεία και προσφορά του στην ελληνική ζυθοποιία, από καίριες θέσεις στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία με τελευταία θέση ευθύνης αυτή του Διευθυντή Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων, 2006-2017.