Οι ουκρανικές αρχές έχουν ξεκινήσει την καταστροφή 37.000 μπουκαλιών νοθευμένης βότκας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντενίς Μαλιούσκα ξεκίνησε την επιχείρηση αυτή στην πόλη Βίνικι, στη δυτική επαρχία Λβίβ. Τα μπουκάλια αυτά περιέχουν συνολικά 14 τόνους αλκοόλ και κατασχέθηκαν το 2014. Μπροστά στα μέσα ενημέρωσης, το περιεχόμενο των μπουκαλιών χύθηκε σε πλαστικά δοχεία και προστέθηκε μπλε χρωστική για να αποκλειστεί οποιαδήποτε παράνομη μεταπώληση του ποτού. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα, μετά την οποία το υγρό θα χυθεί σε σωλήνες σε ένα μυστικό μέρος, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτή η διαδικασία, έτσι ώστε όλοι να δουν ότι το αλκοόλ που κατασχέθηκε καταστρέφεται στα αλήθεια», δήλωσε ο υπουργός. Επιπλέον, η Ουκρανία αναφέρει τακτικά περιστατικά δηλητηρίασης με νοθευμένα ποτά, που σε πολλές περιπτώσεις αποδεικνύονται θανατηφόρα. Το 2016, περισσότεροι από 150 Ουκρανοί δηλητηριάστηκαν, από τους οποίους 73 πέθαναν, αφού κατανάλωσαν νοθευμένο αλκοόλ.

Η φορολογική υπηρεσία της επαρχίας Λβιβ τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η βότκα σαν αλκοολούχο ποτό νοθεύεται περισσότερο από άλλα και συχνά πωλείται σε καταστήματα μικρών πόλεων και καφέ που βρίσκονται κατά μήκος των δρόμων.