Ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, σύμφωνα με το βιβλίο Catch & Kill, είχε καταλυτικό ρόλο στη δημοσίευση της έρευνας του δημοσιογράφου Ρόναν Φάροου σε βάρος του παραγωγού του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα Page Six, o δημοσιογράφος είχε ενημερώσει για την έρευνά του το τηλεοπτικό δίκτυο NBC το οποίο όμως αρνήθηκε να ασχοληθεί περεταίρω. Ο Άντονι Μπουρντέν, ο οποίος είχε σχέση με την ηθοποιό Άζια Αρτζέντο, που μίλησε στον Φάροου για τη σεξουαλική επίθεση του Γουάινστιν σε εκείνη. Ο Μπουρντέν επικοινώνησε με τον συντάκτη του New Yorker Ντέιβιντ Ρέμνικ τονίζοντας ότι όλοι έπρεπε να γνωρίζουν για τη συμπεριφορά του Γουάινστιν, κάτι που τελικά έγινε. «Δεν είμαι θρησκευόμενος, προσεύχομαι όμως να βρεις τη δύναμη να δημοσιοποιήσεις αυτή την ιστορία», είπε.

Ο Αμερικανός παραγωγός πλέον κατηγορείται για παρενόχληση, επίθεση και βιασμό 80 γυναικών ενώ η δημοσιοποίηση της ιστορίας οδήγησε στη βράβευση των δημοσιογράφων των New York Times και New Yorker με βραβείο Pulitzer στην κατηγορία δημοσιογραφικού έργου στην υπηρεσία του πολίτη.