Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο 2019 και νικητής αναδείχθηκε ο sommelier και συνιδιοκτήτης wine bar Oinoscent, Άρης Σκλαβενίτης.

Ο Άρης Σκλαβενίτης, που διακρίθηκε ανάμεσα σε 15 υποψηφίους που συμμετείχαν και μέσα από τις ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις των προκριματικών εξετάσεων και του τελικού, πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων του 2022.

Τη δεύτερη θέση στον διαγωνισμό κατέλαβε ο Αλέξανδρος Μπουζίκας, sommelier στο My Cava (Θεσσαλονίκη) και νικητής του προηγούμενου διαγωνισμού που έγινε το 2017 και την τρίτη θέση ο Γιώργος Λουκάκης, head sommelier του Parklane Resort & Spa στη Λεμεσό της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι η πρώτη φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens και περιλάμβανε γραπτές εξετάσεις και πρακτικές ασκήσεις, σχετικά με το σερβίρισμα και την τεχνική της οινοχοΐας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, και ακολουθώντας τα πρότυπα τα Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων, αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Ο τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οινοχόων έγινε παρουσία κοινού, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στις 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά». Την ευθύνη της οργάνωσης είχε η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων, με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του.