Μπορεί η κατάσταση για την εστίαση να κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, μετά το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο για τον Γκόρντον Ράμσεϊ η χρονιά μάλλον πήγε πολύ καλά και ετοιμάζει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο επιχειρηματικό άνοιγμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο διάσημος σεφ πρόκειται να ανοίξει 200 νέα εστιατόρια διεθνώς, την επόμενη 5ετία, καθώς και 50 ακόμη στη Μεγάλη Βρετανία, απόρροια των £15 εκατομμυρίων που είχε σε κέρδη την περασμένη χρονιά. Ο Ράμσεϊ φαίνεται ότι παρουσίασε τα νέα του σχέδια για επέκταση των εστιατορίων του σε οικονομικές εκθέσεις που κατατέθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Η εταιρεία του «Gordon Ramsay Holdings» ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους £15,1 εκατομμυρίων για το έτος έως τις 31 Αυγούστου 2019. Τα φιλόδοξα σχέδια του για τη δημιουργία μίας εστιατορικής αυτοκρατορίας, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να σταμάτησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο ο ίδιος πιστεύει ότι νέα του εστιατόρια θα δημιουργήσουν περίπου 2.000 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Έχουμε μεγάλα όνειρα, μεγάλα σχέδια και μια παγκόσμια στρατηγική τόσο φιλόδοξη που μου κόβει την ανάσα», δήλωσε. «Έπρεπε να αναγνωρίσουμε και να αναθεωρήσουμε τον αντίκτυπο της φρικτής πανδημίας του κορωνοϊού. Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι και φιλόδοξοι, γνωρίζοντας ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επενδύσουμε στη βιομηχανία μας, να υποστηρίζουμε τους προμηθευτές και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Προς το παρόν, τα εστιατόρια του Ράμσεϊ είναι συγκεντρωμένα στο Λονδίνο. Ωστόσο, αναμένεται να εξετάσει περισσότερα ανοίγματα σε άλλες πόλεις, όπως το Μάντσεστερ και το Νιουκάστλ. Επίσης, ένα δεύτερο Hell’s Kitchen ανοίγει στο Ντουμπάι μετά το Λας Βέγκας, ενώ ένα Pub and Grill έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο Μακάο το φθινόπωρο.

Δείτε επίσης:
Έξαλλος ο Γκόρντον Ράμσεϊ με τους «σεφ» του TikTok

Κορωνοϊός: Ο Γκόρντον Ράμσεϊ απέλυσε 500 υπαλλήλους!

Κορωνοϊός: Ο Γκόρντον Ράμσεϊ μάς δείχνει πώς να πλένουμε σωστά τα χέρια μας