Ο Γκόρντον Ράμσεϊ μπορεί να είναι γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο στην τηλεοπτική του παρουσία, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε ότι αρκετές φορές η εριστική συμπεριφορά του σεφ είναι ουσιαστικά τηλεοπτικό προϊόν. Πρόσφατα, δηλώνοντας ότι προσφέρει θέση σε εστιατόριό του σε νεαρό με νανισμό μετά από απόρριψή του από σχολή μαγειρικής, έδειξε και την πιο ανθρώπινη πλευρά του.

Ο 18χρονος Louis Makepeace, ο οποίος έχει ύψος μόλις 1μ. και 16 εκ. λόγω αχονδροπλασίας, μιας γενετικής διαταραχής που προκαλεί νανισμό, έκανε αίτηση στο τμήμα μαγειρικής του «Heart of Worcestershire College» αλλά απορρίφθηκε με την αιτιολογία ότι λόγω του ύψους του θα προκαλούσε προβλήματα στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τη μητέρα του νεαρού, οι υπεύθυνοι της σχολής είπαν ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ να εργαστεί σε εστιατόριο» ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός καταρρίφθηκε όταν ο Ράμσεϊ δήλωσε σε σχετική δημοσίευση στο twitter ότι αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη-αηδιαστική πιο συγκεκριμένα- και ότι ο ίδιος θα τον έπαιρνε σε εστιατόριό του για μαθητεία. Οι χρήστες του twitter φαίνεται ότι συμφωνούν απόλυτα με τον σεφ προτρέποντάς τον να προσφέρει στο νεαρό δουλειά.

Μιλώντας στη Mirror, ο Makepeace δήλωσε: «Υποτίθεται ότι έχουμε ισότητα ευκαιριών αλλά δεν μου επιτρέπεται να κάνω κάτι που αγαπώ πολύ. Απλά δεν είναι προετοιμασμένοι να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές όπως να δημιουργήσουν πιο χαμηλούς πάγκους εργασίας και να προσαρμόσουν κάποιες εστίες στο κατάλληλο για εμένα ύψος». Η μητέρα του μάλιστα υποστήριξε ότι το κολέγιο, στο παρελθόν δέχθηκε μαθητή που βρισκόταν στην ίδια κατάσταση με το γιο της πραγματοποιώντας τις απαραίτητες αλλαγές. «Ενημερώσαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το μαγείρεμα ακόμα και στο σπίτι μέχρι να εγκαταστήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό στη σχολή αλλά η απάντησή τους συνέχιζε να είναι αρνητική. Αυτή η κατάσταση μου ρίχνει την αυτοπεποίθηση. Πώς θα εξελίξω τις μαγειρικές μου ικανότητες αν μου συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο; Νιώθω σαν να με απορρίπτουν από τον αληθινό κόσμο», είπε ο 18χρονος.

O Louis Makepeace (φωτογραφία: facebook)

Εκπρόσωπος του κολεγίου πάντως δήλωσε: «Από τη στιγμή που η θέση του μαθητή είναι υπό συζήτηση, δεν επιθυμούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο».