Ο δήμαρχος της Μπολόνια, Virginio Merola, ξεκίνησε καμπάνια ενάντια στα σπαγγέτι μπολονέζ, που όπως δήλωσε είναι ένα ψεύτικο πιάτο που δεν υπήρξε ποτέ!

Αν κάποιοι παίρνουν πολύ στα σοβαρά την κουζίνα της χώρας τους, αυτοί είναι σίγουρα οι Ιταλοί, που δεν διστάζουν να ξεκινήσουν –διαδικτυακό- πόλεμο για όποια παραποίηση συνταγής τους ανακαλύψουν. Σας προκαλεί έκπληξη λοιπόν, που ο δήμαρχος της Μπολόνια, που θεωρείται πατρίδα της μπολονέζ ξεκίνησε αγώνα κατά του πιάτου; Περίμενε να ακούσεις τα επιχειρήματα του και θα διαπιστώσεις ότι μάλλον έχουν βάσει όσα λέει.

Ο Virginio Merola μίλησε στα τέλη Φεβρουαρίου στην ιταλική τηλεόραση RAI και έκανε και ένα tweet, με σκοπό να καταρρίψει τους μύθους γύρω από τη μακαρονάδα μπολονέζ. Καταρχάς ο ίδιος σημειώνει ότι η συνταγή σπαγγέτι μπολονέζ είναι στην πραγματικότητα fake news, καθώς όπως αναφέρει δεν έχει σχέση με την Μπολόνια.

Παράλληλα, ξεκίνησε και καμπάνια μέσω social media για αποκατάσταση της αλήθειας, ζητώντας από τον κόσμο να συλλέγει φωτογραφίες από σπαγγέτι μπολονέζ, από όλο τον κόσμο. Στόχος του είναι να προβάλει αυτές τις φωτογραφίες σε μια έκθεση στο νέο FICO Eataly World, το γαστρονομικό θεματικό πάρκο της Μπολόνια. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι έχει μεγάλη απόκριση και πολλοί είναι εκείνοι που ανεβάζουν ακόμη και φωτογραφίες έτοιμων γευμάτων, που πωλούνται στα super markets.

Όπως σας έχουμε αναφέρει και εμείς άλλωστε, σε παλαιότερο αφιέρωμα για τις πιο διάσημες ιταλικές μακαρονάδες, η μπολονέζ είναι γνωστή και ως ragù alla bolognese και μπορεί σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο να προτιμούν να τη συνδυάζουν με σπαγγέτι, όμως, στην Ιταλία παραδοσιακά τρώγεται με πλατιά ζυμαρικά, όπως λαζάνια, φετουτσίνι ή παπαρδέλες.