Ο Τούρκος Nusret Gökçe, γνωστός και ως «Salt Bae», που έγινε viral στα social media λόγω του χαρακτηριστικού τρόπου που αλατίζει το κρέας, εκμεταλλεύεται την απίστευτη απήχηση που έχει στο κοινό επεκτείνοντας την αλυσίδα των steakhouse Nusr-et, στην οποία είναι συνιδιοκτήτης.

Seversiniz dedi

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης nusr_et (@nusr_et) στις

Ottoman steak 🔪

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης nusr_et (@nusr_et) στις

Juicy🔪 #salt #saltbae

A video posted by nusr_et (@nusr_et) on

Τα μελλοντικά του πλάνα αποκάλυψε στην τουρκική Hürriyet Daily News ανακοινώνοντας μάλιστα ότι σκοπός του είναι να «γίνει ο καλύτερος χασάπης του κόσμου»! Βέβαια δεν φαίνεται να πτοείται από το γεγονός ότι δεν μιλά ξένες γλώσσες αφού όπως είπε θέλει να επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω της τέχνης του κρέατος. Μετά, λοιπόν, από τα 5 συνολικά εστιατόρια (4 στην Τουρκία και 1 στο Ντουμπάι), ο Gökçe σύντομα πάει προς Λονδίνο και Νέα Υόρκη όπου, σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό θα αποδείξει ότι είναι πολλά περισσότερα από την περσόνα που βλέπουμε διαδικτυακά. Κάπου εδώ θα σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους θαυμαστές του συμπεριλαμβάνονται διασημότητες όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Ριάνα και ο Μπρούνο Μαρς ενώ εντοπίσαμε ακόμα και GIF (αρχεία κινούμενης εικόνας) στο facebook και emojis (εικόνες) που παραπέμπουν στην κίνηση του αλατίσματός του. Με χιούμορ μάλιστα, ο pastry chef του El Celler de can Roca στην Ισπανία τον «αντιγράφει» σε σχετικό video.

Mice-en-place 😐😜

A video posted by Jordi Roca (@jordirocasan) on

salt1

Για την ιστορία, ο διάσημος πλέον χασάπης είναι γιος ανθρακωρύχου που ξεκίνησε να ασχολείται με το συγκεκριμένο επάγγελμα μαθητεύοντας σε ηλικία 14 ετών. Βέβαια, αρνείται ότι χαρακτηριστικός τρόπος αλατίσματος του κρέατος – σήμα κατατεθέν του – προέκυψε χάριν εντυπωσιασμού αλλά υποστηρίζει ότι έγινε τυχαία: «Δεν είναι η υπογραφή μου, σκεφτείτε το σαν την τελική πινελιά σε έναν πίνακα. Είναι η τελευταία λεπτομέρεια πριν σερβιριστεί το κρέας».