Άσχημα είναι τα νέα για τη σαμπάνια, καθώς ο κορωνοϊός έφερε μείωση στην κατανάλωσή της.

Συγκεκριμένα, αυτό φαίνεται να οφείλεται στο ότι οι παραγωγοί σαμπάνιας έχουν πληγεί από την πανδημία  και όλο και λιγότεροι άνθρωποι μπορούν να συναθροιστούν σε γιορτές ή περιστάσεις όπου συνήθως έπιναν σαμπάνια.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι πωλήσεις σαμπάνιας το 2020 μειώθηκαν κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ (2 δισεκατομμύρια δολάρια), το ένα τρίτο των συνηθισμένων πωλήσεων. Είναι χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης ή και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Η επιτροπή σαμπάνιας, γνωστή στη Γαλλία ως CIVC, εκπροσωπεί περίπου 16.000 οινοπαραγωγούς και ελέγχει τις συγκομιδές αυστηρά για τη ρύθμιση των πωλήσεων. Τον Μάιο, σταμάτησε τις προ-πωλήσεις σαμπάνιας για να ενισχύσει τις τιμές και τώρα αναγκάζονται να εξετάσουν περαιτέρω ενέργειες.

Σημαντικό είναι ακόμη, πως οι επαγγελματίες του κλάδου ίσως πρέπει να επαναπροσδιορίσουν νέες προσεγγίσεις στο μάρκετινγκ, έτσι ώστε το προϊόν τους να ταυτιστεί με κάτι διαφορετικό από γάμους και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Ίσως να ταυτιστεί με την ιστορία ενός τόπου.

Τέλος, υπάρχει και η πρόταση να επιτραπεί η χρήση των σταφυλιών (που θα χρησιμοποιούνταν για τη σαμπάνια) προκειμένου να παραχθούν τύποι κρασιών, όπως το λευκό ή το ροζέ, που δεν θα είναι αφρώδη.

Διαβάστε επίσης:
Η Κίνα στοχεύει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ακατάλληλα σαλάμια λόγω κρουσμάτων Listeria
6χρονο κορίτσι σχεδόν πνίγηκε με κοτομπουκιές που περιείχαν κομμάτια… μάσκας