Μετά από 2 ημέρες έντονου συναγωνισμού, ο σεφ Keita Yuge, εκπροσωπώντας την Ιαπωνία, απέσπασε τον τίτλο «Master of Pasta 2019» της Barilla χάρη στην ανατρεπτική γαστρονομική σπεσιαλιτέ του: «Penne Gorgonzola Profumo Giapponese». Μάλιστα, είναι ο δεύτερος στη σειρά Ιάπωνας σεφ, που κερδίζει τον διαγωνισμό, μετά τον Yoshi Yamada, ο οποίος βραβεύτηκε το 2012 στην έναρξη του Pasta World Championship. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου και κατά την απονομή ο Keita Yuge δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που κατέκτησα τον τίτλο του νέου «Master of Pasta» της Barilla, θέλω να μεταδώσω τις γνώσεις μου και όλες τις τεχνικές δεξιότητες που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και στις επόμενες γενιές».

O Keita Yuge μετέτρεψε το πιάτο του σε ένα Masterpiece
Ο Keita διαθέτει εξαιρετικές γνώσεις στην ιταλική κουζίνα. Ανέπτυξε το ταλέντο του σε εστιατόρια στο Παρίσι (G.Savoy), στο Τόκιο (Chez Inno), στην Οσάκα (Quintocanto) και πρόσφατα στη Γιοκοχάμα (Salone 2007). Μάλιστα, ο Keita ανήκει στην οικογένεια του Pasta World Championship της Barilla από το 2017, καθώς τότε είχε φτάσει στην τελευταία φάση του μεγάλου τελικού. Φέτος μαγείρεψε το γαστρονομικό πιάτο «Penne Gorgonzola Profumo Giapponese», δηλαδή -Πένες με γκοργκοντζόλα και στρείδι με άρωμα Ιαπωνίας- μετατρέποντας τη σπεσιαλιτέ του σε ένα γευστικό αριστούργημα κατά την τελική διαγωνιστική δοκιμασία. Μετά από τα σχόλια της κριτικής επιτροπής, ο Keita βελτίωσε τη συνταγή του χρησιμοποιώντας ένα μπολ αντί για πιάτο, αναμιγνύοντας κατά αυτόν τον τρόπο πολύ καλά όλα τα συστατικά, ενώ τα ζυμαρικά διατηρούνταν ζεστά. Αυτή η συνταγή οδήγησε την κριτική επιτροπή σε μια ομόφωνη απόφαση τόσο για τη μοναδική γεύση του πιάτου όσο και για τον τρόπο με τον οποίον συνδυάστηκε ο ανατολικός με τον δυτικό κόσμο.

Ο διαγωνισμός
Δεκατέσσερις σεφ κάτω των 35 ετών, από 14 διαφορετικές χώρες, έλαβαν μέρος στον 8ο μαγειρικό διαγωνισμό. Για πρώτη φορά από την αρχή της δημιουργίας του, ο μαγειρικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε εκτός της Ιταλίας, στο Παρίσι της Γαλλίας. Η ιδανική πόλη όχι μόνο για να γιορτάσει την 50η επέτειο της, η Barilla, στη Γαλλία αλλά και για να ενσαρκώσει το φετινό θέμα του μαγειρικού διαγωνισμού, «The Art of Pasta», λόγω του πλούτου της γαλλικής γαστρονομικής κουλτούρας και τέχνης.

O Έλληνας σεφ
Εκπροσωπώντας την Ελληνική αποστολή, ο Νίκος Μπίλλης, σεφ δύο πολύ γνωστών εστιατορίων της χώρας μας, του Etrusco στην Κέρκυρα και του Botrini’s στην Αθήνα, ξεχώρισε, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό και αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή. Μέσα από τη δοκιμασία «The Masterpiece» παρουσίασε τη δική του σπεσιαλιτέ «Tortiglioni with Florina peppers, lamp sweetbreads, kariki cheese and anchovies» (Tortiglioni με πιπεριές Φλωρίνης, αρνίσια γλυκάδια, τυρί καρίκι και αντζούγιες).