Το βράδυ της Τετάρτης, 24 Μαρτίου, ο βραβευμένος με αστέρι Μichelin σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, γνωστός για τα πιάτα του με ψάρια και θαλασσινά, θα επιμεληθεί ένα μενού για 45 υψηλούς προσκεκλημένους στο Προεδρικό Μέγαρο. Ένα δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Τους υψηλούς προσκεκλημένους θα υποδεχθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσά τους θα είναι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν με τη σύζυγό του και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Η Γαλλίδα υπουργός θα εκπροσωπήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, που εξαιτίας του νέου lockdown στο Παρίσι, δεν μπόρεσε να έλθει στην Ελλάδα. Παρών θα είναι και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τη σύζυγό του.

Το δείπνο είναι προγραμματισμένο για τις 20:30 το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο, ωστόσο, η έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων θα γίνει στις 18:00 στο νέο, ανακαινισμένο, κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Τι θα περιλαμβάνει το μενού
Στο μενού φυσικά και θα πρωταγωνιστεί το ψάρι, όμως δεν θα περιλαμβάνει σκορδαλιά, παρόλο που είναι ένα από τα πιάτα των ημερών.

Συγκεκριμένα, το καλωσόρισμα θα περιλαμβάνει μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Θα ακολουθήσει, ως πρώτο πιάτο, σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια, σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών, τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου, αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά που θα συνοδέψουν τα αλμυρά πιάτα του μενού θα είναι δύο λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα. Ασύρτικο λευκό, Φοίβος Παπαστράτης και Κλειδί λευκό Μαλαγουζιά, από το κτήμα Μιχαηλίδη. Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την ποικιλία «Φωκιανό» της Οινοποιητικής Λειψών.

Όπως είναι αναμενόμενο, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω κορωνοϊού, αφού πριν το δείπνο, όλοι οι καλεσμένοι, συνδαιτυμόνες και προσωπικό κουζίνας, θα κάνουν την καθιερωμένη πια θερμομέτρηση, αλλά και τεστ.

Δείτε επίσης:

Λευτέρης Λαζάρου (ΘΕΜΑ 104,6): Οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι σε απόγνωση

Με το μάτι γαρίδα: Μαγειρεύοντας με τον Λευτέρη Λαζάρου στην καραντίνα

Λευτέρης Λαζάρου: «Η ζωή μου όλη» (μέρος 1ο)