Το Kapsaliana Village hotel στην Κρήτη ανοίγει το νέο κεφάλαιο στη γαστρονομία του, καλωσορίζοντας τον διακεκριμένο σεφ Νίκο Θωμά.

Με έμπνευση από την μακρά ιστορία του οικισμού, ο σεφ, που γνωρίσαμε μέσα από τα δημιουργικά μενού του στο Simul, ανέλαβε τη γενική γευστική επίβλεψη του γνωστού ξενοδοχείου, προσθέτοντας την προσωπική του ματιά στην κουζίνα από το πρωινό και τα σνακ μέχρι το γεύμα, το δείπνο και τα μαθήματα μαγειρικής.

Το πρωινό μενού απαρτίζεται από à la carte συνταγές αβγών σε ποικιλία επιλογών όπως: ποσέ με πέστροφα, τηγανητά με στάκα, ομελέτα με ανθότυρο και τυροζούλι, «νεράτα» με μανιτάρια και άρωμα τρούφας ή ποσέ με σταφίδες και κρητικό αβοκάντο. Για το μεσημεριανό γεύμα ο σεφ εμπνέεται από αντιπροσωπευτικές γεύσεις της Κρήτης, χρησιμοποιώντας άφθονα μυρωδικά και βότανα για να αρτύσει τη μοσχίδα carpaccio ή το ταρτάρ ολόφρεσκου ψαριού με ρακί και σφένδαμο. Οι προτάσεις του δείπνου περιλαμβάνουν πιάτα όπως ραβιόλι γεμιστό με κόκορα αλλά και ψάρι αλά πολίτα με αγγιναράκι κρητικό ενώ κάθε βράδυ το μενού εμπλουτίζεται από παραδοσιακά πιάτα ημέρας.

Στα νέα κρητικά ανταμώματα γεύσεων συγκαταλέγονται το κουνέλι με εστραγκόν και αρνίσια μπόλια αλλά και το παρφέ από συκωτάκια πουλερικών που συναγωνίζονται στα πρώτα πιάτα το μοσχάρι ταρτάρ γιουβαρλάκια και την ντομάτα με αχινό. Η γαστρονομία στα Καψαλιανά συμπληρώνεται με ιδιωτικά δείπνα, μαθήματα μαγειρικής και πικ νικ.

info
www.kapsalianavillage.gr

Δείτε επίσης

Ο σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης στο ολοκαίνουριο Athens Capital Hotel – MGallery

Hervé: Υψηλή γαστρονομία στην μπάρα

Le Pavillon: Το νέο εστιατόριο του Jean-Charles Metayer στην Αθήνα