Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς στην ορκομωσία του νέου Προέδρου της Αμερικής επικεντρώθηκαν στο λόγο του Ντόναλντ Τραμπ ή το πολύ στη συνάντηση της πρώην και της νέας πρώτης κυρίας της χώρας. Όχι, όμως, και ο ζαχαροπλάστης Duff Goldman, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρατηρούσε την τούρτα του Τραμπ, η οποία του φαινόταν κάπως….οικεία!

Κοινοποίησε, λοιπόν, στο Twitter μια φωτογραφία όπου συνέκρινε δύο φαινομενικά ίδιες τούρτες και σχολίασε φανερά νευριασμένος: “ Η τούρτα στα αριστερά είναι αυτή που έκανα για την ορκωμοσία του Προέδρου Ομπάμα πριν από 4 χρόνια. Η άλλη στα δεξιά είναι του Τράμπ. Και δεν την έφτιαξα εγώ!”

cake2

Με μία γρήγορη ματιά μπορεί κανείς εύκολα να παρατηρήσει πόσο ίδιες είναι. Και οι δύο έχουν τα πατριωτικά χρώματα, κόκκινο, μπλε και λευκό, ενώ παράλληλα διαθέτουν κόκκινη ριγέ βάση. Η προεδρική σφραγίδα είναι επίσης σχεδόν πανομοιότυπα τοποθετημένη, ενώ και οι δύο τούρτες κοσμούνται με λαμπερά ασημένια αστέρια.

cake

Η παρεξήγηση, ωστόσο, λύθηκε μόλις λίγες ώρες μετά το tweet του διάσημου ζαχαροπλάστη, καθώς το ζαχαροπλαστείο, Buttercream bakeshop, το οποίο έφτιαξε την τούρτα του Τραμπ, επιβεβαίωσε μέσω Instagram πως οι τούρτες είναι όντως ίδιες, αφού τους ζητήθηκε να αντιγράψουν εκείνη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παρόλο που τους αρέσει να δημιουργούν τα δικά τους σχέδια. Μάλιστα, δήλωσαν πως ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι όταν την είδαν καθώς τη θεώρησαν πραγματικό αριστούργημα.

Και κάπως έτσι η παρεξήγηση και το “μυστήριο” της τούρτας λύθηκαν με τον Duff Goldman να συγχαίρει τελικώς μέσω Twitter τον ζαχαροπλάστη, που δημιούργησε εκ νέου το σχέδιό του. Το μόνο που λείπει τώρα είναι να λυθεί και το πρόβλημα της εκλογής του Τραμπ ως πλανητάρχη…