O Όμιλος Aldemar Resorts προσπαθεί να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μέσα από πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη της Ελλάδας ως φιλικού προς το περιβάλλον προορισμού και να μπορέσει να αποτελέσει έναν ποιοτικό πόλο τουριστών παρά την περιβαλλοντική κρίση που διέρχεται ο κόσμος.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, που παρουσιάζει ο όμιλος με το αναγνωρισμένο πρόγραμμα «Care» η παραγωγή πλαστικού στην Ευρώπη ανά χρόνο είναι στα 25,8 εκατομμύρια τόνους. Μάλιστα, το 85% των θαλάσσιων αποβλήτων είναι πλαστικά, ενώ το 25% του πλαστικού συλλέγεται με το 50% να μεταφέρεται σε απορριματικούς χώρους. Επιπλέον, σοκαριστικό είναι το γεγονός πως το 52% των ζώων καταναλώνει πλαστικό με 22% πιθανότητας θανάτου.

Με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία ο Ομιλος Aldemar Resorts παρουσιάσε το 2018, το #NOStrawsChallenge για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών όπως καλαμάκια, αναδευτήρες και πλαστικά καπάκια. Το όφελος, όπως παρουσιάζεται από αυτές τις πρακτικές είναι € 3,257,96 ανά ξενοδοχείο. Ανάμεσα στα άλλα παρατήρηθηκε σημαντική μείωση της χρήσης του πλαστικού ως προς τις ποσότητες, αλλαγή της νοοτροπίας του προσωπικού, αλλαγή της συμπεριφοράς των πελατών, μείωση των αποβλήτων στα τμήματα και στους κοινόχρηστους χώρους και τέλος υπήρξε αυξημένο οικονομικό όφελος.

Το 2019 ο Ομιλος κινήθηκε σε αυτήν την πράσινη φιλοσοφία χρησιμοποιώντας λιγότερα καλαμάκια σε χυμούς και αναψυκτικά & κοκτέιλ, με αντικατάσταση πλαστικών,αντικαθιστώντας τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα με ξύλινα μαχαιροπίρουνα, αλλά και χρησιμοποιώντας πλέον πλαστικά πιάτα αντί για χάρτινα. Τέλος, το 2020, ο στόχος της εταιρείας είναι η μείωση των πλαστικών μπουκαλιών με νερό.Όπως αναφέρει ο όμιλος σε σχετική ανακοίνωση, κάθε θέρετρο έχει καθιερώσει σαφείς στόχους για την ενέργεια, την κατανάλωση νερού και τη δημιουργία αποβλήτων προκειμένου να μετρηθούν οι επιδόσεις μας, οι οποίες επανεξετάζονται ετησίως. Ο Όμιλος Aldemar Resorts φιλοδοξεί να θέσει νέα πρότυπα και να εδραιωθεί ως πρότυπο μοντέλο εταιρίας για την ευρωπαϊκή και τη διεθνή βιομηχανία φιλοξενίας στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Πρωτοποριακά και Καινοτόμα Συστήματα Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων.