Ο Guardian φιλοξενεί ένα αφιέρωμα-ύμνο για ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά φαγητά, το στιφάδο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συντάκτρια, Susan Smillie: «Το καλύτερο γεύμα που είχα ποτέ στην Ελλάδα δεν το διάλεξα εγώ. Ήταν του φίλου μου, Νικ. Δοκίμασα μια μπουκιά και άφησα το δικό μου πιάτο μου για το κουνέλι στιφάδο του».

Η Susan συνεχίζει τη αφήγησή της με πολύ γλαφυρό τρόπο, γράφοντας: «Τα μπαχαρικά και η ισορροπία των γλυκών και ξινών γεύσεων καθιστούν το στιφάδο ένα αγαπημένο γεύμα για το οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής».

Μάλιστα, αναφέρει πως η καλύτερη συνοδεία είναι με τηγανητές πατάτες, επισημάνοντας μάλιστα πως το στιφάδο δεν εμφανίζεται συχνά σε τουριστικά εστιατόρια. «Χρειάζεται χρόνος για να μαγειρευτεί καλά και το συγκεκριμένο φαγητό έκανε τις αισθήσεις μου να «εκραγούν», γράφει ανάμεσα στα άλλα.

Η Susan επισημαίνει επίσης πως κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει και τη δική της συνταγή για στιφάδο. «Κάθε περιοχή και οικογένεια έχει το δικό της στιφάδο και όλοι υποστηρίζουν την τεχνική τους. Κρεμμύδια, αλλά τι είδους; Κρασί, αλλά πόσο γλυκό;».

Τέλος, η συντάκτρια δεν παραλείπει να γράψει τη συνταγή για ένα πετυχημένο στιφάδο τονίζοντας οτι χρειάζονται πολλά κρεμμύδια και εξωτικά μπαχαρικά, όπως κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο και γαρίφαλα.

Λογικό η συντάκτρια του Guardian να ενθουσιάζεται με το στιφάδο και γι’ αυτό δεν μπορούμε και εμείς κλείνοντας αυτό το άρθρο να μην δώσουμε τις δικές μας σχετικές συνταγές:

Ζακυνθινό στιφάδο

Μοσχαράκι στιφάδο με κανέλα, γαρίφαλο και μπαχάρι

Κοτόπουλο στιφάδο