Μια ολόκληρη εκπομπή στη συμπρωτεύουσα πρόκειται να αφιερώσει ο Άγγλος chef Rick Stein και το «Rick Stein’s Long Weekends», που προβάλλεται από το BBC.

Τα γυρίσματα ξεκινούν αυτή την Κυριακή, 24 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μία περίπου εβδομάδα, μέχρι τις 31 του μήνα. Ο chef και η ομάδα του επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη και 40 εστιατόρια της πόλης και των περιχώρων τον περασμένο Μάιο και πραγματικά ενθουσιάστηκαν από τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία της περιοχής.

Thessaloniki olivemagazine gr2

Έτσι, το συνεργείο του BBC μαζί με τον ίδιο τον Rick Stein, ο οποίος χαρακτήρισε στα social media τη Θεσσαλονίκη ως “μια υπέροχη πόλη φαγητού”, θα πάρουν σβάρνα από αυτή την Κυριακή όλα τα ταβερνάκια, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά, που τους ενθουσίασαν, από την μπουγατσερί του Μπαντή και το ουζερί “Τομπουρλίκα”, μέχρι “Τα Μπακαλιαράκια του Αρίστου” και το “Σέμπρικο”.

Ο Άγγλος chef θα μαγειρέψει μαζί και με την Βέφα Αλεξιάδου, την οποία θαυμάζει και δεν κρύβει πως έχει πολλά βιβλία της στα ράφια του. Οι επισκέψεις του συνεργείου θα συνεχιστούν και στο Δέλτα του Αξιού για γευσιγνωσία και μαγειρική μυδιών, αλλά και στην κοντινή Νάουσα, προβάλλοντας τόσο τα ροδάκινά της όσο και ντόπιες συνταγές.