Με αίσθημα ευθύνης προς τις ευπαθείς ομάδες που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση και με ευαισθησία προς την παιδική ηλικία, πέντε εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους μετά από πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και υποστηρίζουν ένα πρόγραμμα παροχής δεκατιανού μαθητών σε σχολικές μονάδες που παρουσιάζουν ανησυχητικά ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου και αφορά στην παροχή δεκατιανού, σε σχεδόν 11.000 μαθητές, σε 64 Δημοτικά Σχολεία της Αττικής και συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν -Γρηγόρης, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Καραμολέγκος, Optima με το τυρί Adoro Gouda και Coca-Cola Τρία Έψιλον- ανέλαβαν το συνολικό κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και διάθεσης των ειδών και θα προσφέρουν περίπου 550.000 μερίδες, που περιλαμβάνουν ανάλογα την ημέρα: κουλούρι Θεσσαλονίκης, τοστ με τυρί και γαλοπούλα και φυσικό χυμό πορτοκάλι. Πολύ σημαντική είναι και η συμβολή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, που με τις ομάδες εθελοντών βοηθούν ώστε να φτάνουν έγκαιρα τα δεκατιανά γεύματα στα σχολεία.

Βασικός στόχος είναι η υποστήριξη ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι μαθητές και οι οικογένειες τους, σε περιοχές με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Ο μόνος τρόπος για να συνεχισθεί και να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εταιριών για να ενισχύσουν με υπηρεσίες και προϊόντα τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Για το λόγο αυτό, οι συμμετέχουσες εταιρείες καλούν και άλλες εταιρείες να συμβάλλουν με την προσφορά τους σε αυτή την προσπάθεια.

info
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρίες απευθυνθείτε στην κ. Δέσποινα Καραμήτσιου Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης: τηλ: 210 3368349.