Μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του χώρου της εστίασης σε παγκόσμιο επίπεδο, πραγματοποιείται φέτος στη Θεσσαλονίκη από 24 -27 Σεπτεμβρίου παρουσία επαγγελματιών απ’ όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για το συνέδριο της WACS (World Association of Chefs Society), που θα φιλοξενηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφού συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της παγκόσμιας γαστρονομικής κουλτούρας και επαγγελματίες από επίσημες εθνικές ομοσπονδίες σεφ από τις πέντε ηπείρους. Πραγματοποιείται με επιτυχία χωρίς διακοπή από το 1928, με εξαίρεση την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και διοργανώνεται από την WACS, έναν οργανισμό που αποτελείται από περίπου 1.000.000 επαγγελματίες από περισσότερες από 100 χώρες.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου, ομιλίες, διαγωνισμοί, εκθέσεις κ.ά είναι μερικά μόνο από όσα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργανώνεται ανά διετία σε διαφορετική χώρα και εκτός από γαστρονομικό έχει επίσης θεσμικό, πολιτιστικό και οικονομικό ενδιαφέρον. Μέχρι σήμερα έχει φιλοξενηθεί από 23 πόλεις σε όλο τον κόσμο ενώ η πραγματοποίησή του στην Ελλάδα ανακοινώθηκε σε επίσημη εκδήλωση στην Κορέα το Μάιο του 2012.

info
24-27 Σεπτεμβρίου, Διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης TIF HELEXPO, Εγνατία 154, τηλ. 231 0291530, www.worldchefs2016.org