Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση η ΙΚΕΑ παρουσίασε το νέο κατάλογο 2017, παροτρύνοντάς μας να ζήσουμε το σπίτι μας με τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο, χωρίς να ακολουθούμε τα στερεότυπα της εποχής.

Το Art Factory, στον Ταύρο, μεταμορφώθηκε και απέκτησε τη ζεστασιά ενός σπιτιού, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα νέα, όμορφα & λειτουργικά προϊόντα του καταλόγου ΙΚΕΑ 2017, αλλά και να μαγειρέψουν με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο, κάνοντας τη διαδικασία της μαγειρικής διασκεδαστική και χωρίς κανόνες!
Παράλληλα, η ψυχολόγος Σάντυ Κουτσοσταμάτη παρουσίασε, μέσα από τη δική της οπτική, τα αποτελέσματα της έρευνας Life at Home Report, που υλοποίησε η ΙΚΕΑ τον Μάιο του 2016 και ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Τσίγκος, αναφέρθηκε στον «Δημοκρατικό Σχεδιασμό», τη φιλοσοφία δηλαδή της ΙΚΕΑ να δημιουργεί προϊόντα με υψηλό design, ποιότητα, λειτουργικότητα, βιωσιμότητα και προσιτή τιμή.
Ο νέος κατάλογος ΙΚΕΑ 2017 διαθέτει 228 σελίδες γεμάτες πρακτικές λύσεις, έμπνευση για το σπίτι και πολλά νέα προϊόντα. Διανέμεται δωρεάν, πόρτα-πόρτα, σε 2.300.000 αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα, από τις 29/8 μέχρι και αρχές Οκτωβρίου.
Ο νέος κατάλογος θα βρίσκεται στα καταστήματα ΙΚΕΑ από τις 5 Οκτωβρίου, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμος και στην ηλεκτρονική του μορφή, μαζί με την εφαρμογή (για Android και iOS) και το εμπλουτισμένο περιεχόμενο, στο www.IKEA.gr.

Λίγα λόγια για το Life at Home Report
Το Life at Home Report είναι η τρίτη ετήσια έρευνα που πραγματοποίησε η ΙΚΕΑ, σε περισσότερους από 12.000 συμμετέχοντες, σε 12 πόλεις, σε όλο τον κόσμο. Έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα “What makes a home” στη σημερινή εποχή, διερευνώντας τις τάσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής. Μέσω της έρευνας, η ΙΚΕΑ μελετά τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες, ώστε να δημιουργεί προϊόντα που ανταποκρίνονται σε αυτές, κάνοντας τη ζωή στο σπίτι καλύτερη και πιο ουσιαστική. Τάση προς μικρότερους χώρους, ευαισθητοποίηση για βιώσιμο τρόπο διαβίωσης, ανάγκη για ιδιωτικότητα αλλά και ταυτόχρονα για digital κοινωνικοποίηση είναι μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας. Την έρευνα αναλυτικά μπορείτε να τη βρείτε στο: http://lifeathome.ikea.com/home/

Δες παρακάτω το βίντεο της παρουσίασης!