Viral έχει γίνει η αγενής αντίδραση πελάτη εστιατορίου, που του ζητήθηκε να φορέσει μάσκα, όπως ορίζουν τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το περιστατικό συνέβη στην παμπ «John Henry’s Pub of Ardmore» της Πενσυλβάνια και δημοσιοποιήθηκε από τη διεύθυνση του εστιατορίου. Οι άνθρωποι του εστιατορίου, λοιπόν, ανέβασαν φωτογραφία στο Facebook με την απόδειξη του πελάτη, στην οποία φαίνεται πως ο τελευταίος είχε γράψει τη λέξη «μάσκα» στο πεδίο όπου κανονικά συμπληρώνει κανείς το ποσό που θέλει να δώσει ως tip για το σέρβις. Η φωτογραφία συνοδευόταν από το σχόλιο «Όταν το προσωπικό ζητάει ευγενικά από έναν πελάτη να φορέσει μάσκα μέχρι να καθίσει στο τραπέζι του και αντιμετωπίζεται έτσι είναι ασέβεια. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι».

https://www.facebook.com/JohnHenrysPubOfArdmore/posts/2247023275444579

Ο σταθμός NBC10 μίλησε με τη σερβιτόρα που εξυπηρέτησε τον συγκεκριμένο πελάτη και όπως φαίνεται, εκείνη του είχε ζητήσει να φορέσει τη μάσκα του για όσο διάστημα δεν καθόταν στο τραπέζι, αλλά κινούνταν στους χώρους του εστιατορίου. Προφανώς ο πελάτης ενοχλήθηκε τόσο από τη σύσταση, ώστε αποφάσισε να μη δώσει tip στο τέλος, αιτιολογώντας την κίνηση του γράφοντας τη λέξη μάσκα πάνω στην απόδειξη, αντί για κάποιο ποσό.

Όπως είπε η σερβιτόρα, δεν την πείραξε τόσο που δεν έλαβε tip, όσο ότι αισθάνθηκε πώς αυτή ήταν μια κίνηση ασέβειας. «Θα μπορούσε να μη γράψει τίποτα επάνω στην απόδειξη», δήλωσε και η ιδιοκτήτης της παμπ, που επίσης χαρακτήρισε ασεβή την κίνηση του πελάτη. Και δεν είναι οι μόνοι, καθώς πολλοί χρήστες του Facebook σπεύδουν να γράψουν μηνύματα συμπαράστασης κάτω από το post του εστιατορίου, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι όποιος δεν θέλει να ακολουθεί τους κανόνες μπορεί να μένει σπίτι του.

Τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν αλλάξει αρκετά την καθημερινότητα μας και είναι επόμενο κάποιους να τους δυσκολεύουν περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση όμως το σωστό είναι να μη χάνουμε την ευγένεια μας και φυσικά να μην ξεσπάμε το θυμό μας σε όσους προσπαθούν να τηρήσουν τους κανονισμούς για την προστασία όλων μας.

Δείτε επίσης:
Μερικό lockdown στην Ολλανδία

Kορωνοϊός: Η ρατσιστική αφίσα σε εστιατόριο της Στοκχόλμης, που προκάλεσε αντιδράσεις

Κορωνοϊός: Τα μπαρ σκοτώνουν προειδοποιεί ο Δρ. Φάουτσι!