Τις πιο βρώμικες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου ανέδειξε έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ένωση Καταναλωτών Which? Travel. Οι περίπου 8.000 συμμετέχοντες έδωσαν αυτή την πρωτιά στην Ryanair με ποσοστό 42%! Μάλιστα, το πιο αξιοσημείωτο απ’ όλα είναι, πως σύμφωνα με την έρευνα, ένας ερευνητής της Which? χρησιμοποίησε υπεριώδες φως για να εξετάσει την καθαριότητα σε πτήση της Ryanair και εντόπισε λιγδιασμένους δίσκους φαγητού, λερωμένα προσκέφαλα και σκονισμένα παραθυρόφυλλα κατά την επιβίβαση.

Φυσικά, η Ryanair δεν ήταν η μόνη αεροπορική εταιρεία που επικρίθηκε για την υγιεινή της. Πολλοί πελάτες της WizzAir ήταν απογοητευμένοι από την καθαριότητά της, καθώς μόνο 6 στους 10 (62%) δήλωσαν ικανοποιημένοι. Τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς καλύτερα για τις ισπανικές Vueling ή Iberia, με το 63% των επιβατών να είναι ευχαριστημένοι από την καθαριότητα. Περίπου τα 2/3 (68%) των επιβατών της ΕasyJet βαθμολόγησαν την καθαριότητα ως «καλή», «πολύ καλή» ή «εξαιρετική». Η British Airways είχε επίσης καλά σχόλια, με 3 στους 4 επιβάτες (78%) να είναι ικανοποιημένοι με την υγιεινή της αεροπορικής εταιρείας.

Σχεδόν όλοι οι επιβάτες που πέταξαν με την Air New Zealand (97%), την Singapore Airlines (96%), την Emirates (95%), την Qatar Airways (95%), την Cathay Pacific (94%) και την Swiss (94%) βρήκαν την καθαριότητα στα αεροσκάφη σε καλό επίπεδο. Τέλος, προσφέροντας συμβουλές στους επιβάτες για το πώς να προστατευτούν, η Which? συνιστά το πλύσιμο των χεριών πριν από το φαγητό, τη χρήση αντισηπτικών και απολυμαντικών υγρών και την αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη.

Δες ακόμη:
Απίστευτο! Αυτό είναι το πιο βρώμικο σημείο στο αεροπλάνο

Πώς θα είναι τα γεύματα του μέλλοντος στα αεροπλάνα;