Mετά την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Sandwich, διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο διαγωνισμός The Burger Challenge.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε τελειόφοιτους σπουδαστές μαγειρικής και νέους σεφ με 1 έως 2 χρόνια εμπειρία, που θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στο χώρο της γαστρονομίας. Ο νικητής, μαζί με τα μέλη της κριτικής επιτροπής, θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στο Monaco στις 27 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσει το Chefs’ World Summit, το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο υψηλής γαστρονομίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 σεφ απ’ όλο τον κόσμο!

Ένας πραγματικός παγκόσμιος κόμβος της μαγειρικής τέχνης, το Chefs’ World Summit έχει σχεδιαστεί ώστε να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει μια νέα γενιά σεφ, με θεματικά σεμινάρια και workshops σε συνδυασμό με μια έκθεση 5.500 τ.μ. με προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους σεφ Χρόνη Δαμαλά, Νίκο Καραθάνο, Γκίκα Ξενάκη, Ηλία Σκουλά και τον Food Consultant Χρήστο Σοκόλη.

BURGER

Η διαδικασία θα γίνει ως εξής:
1. Δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερομένων για το διαγωνισμό με βιογραφικό μέσω της σελίδας facebook (www.facebook.com/DelifranceHellas) ή μέσω email στο info@delifrance.gr έως 30/9/16.
2. Οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν στον πρώτο γύρο, θα παραλάβουν δείγματα των ψωμιών Délifrance έως 8/10/16 για να προετοιμάσουν τις συνταγές τους (τα κριτήρια πρόκρισης σε αυτήν την φάση είναι: σχετικές σπουδές, το να είναι τελειόφοιτος ή νέος σεφ και η καλή γνώση αγγλικών ή γαλλικών).
3. Οι υποψήφιοι για την τελική φάση του διαγωνισμού θα επιλεγούν με βάση το φάκελο συμμετοχής που πρέπει να έχουν αποστείλει στην Délifrance το αργότερο έως τις 13/10/16. Η Délifrance θα αποστείλει τους φακέλους των υποψηφίων στην κριτική επιτροπή ανώνυμα (μόνο με τη συνταγή και τα ανάλογα στοιχεία της) για την επιλογή των φιναλίστ.
4. Η τελική φάση του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις 25/10/16 στην Αθήνα.

Ο φάκελος συμμετοχής του κάθε υποψηφίου πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:
* Βιογραφικό υποψηφίου με έγχρωμη φωτογραφία
* Συνταγή του burger (πλήρης ανάλυση των υλικών & εκτέλεση)
* Κόστος συνταγής
* Έγχρωμη φωτογραφία του burger (πρόταση παρουσίασης)

Κάθε σχολή ή εστιατόριο μπορεί να πάρει μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού με έναν υποψήφιο.

info
Délifrance Hellas, τηλ. 210 4251130, info@delifrance.gr