Στην τελική ευθεία μπαίνει σταδιακά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο European Young Chef Award 2017, καθώς ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός στη Σαντορίνη και απομένει αυτός της Τήνου.

image1

Η Σαντορίνη αποτέλεσε τον τρίτο κατά σειρά σταθμό για την επιλογή του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, με τους σεφ να διαγωνίζονται στο εστιατόριο Character στην Φήρα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στην κριτική επιτροπή. Νικητής του τρίτου διαγωνισμού πάλι, αναδείχθηκε ο νέος σεφ Σπύρος Κασσελούρης, ο οποίος θα διαγωνισθεί και στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο.

Τα πιάτα των σεφ έκριναν ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου – Κυκλάδων Βασίλης Ζαχαράκης και Κώστας Αγγελόπουλος, καθώς και executive chefs μεγάλων ξενοδοχείων της Σαντορίνης.

image4

Επόμενος σταθμός η Τήνος
Ο τέταρτος και τελευταίος σταθμός είναι η Τήνος, όπου στις 29 Σεπτεμβρίου οι νέοι σεφ του νησιού θα διαγωνιστούν στο εστιατόριο Byzantio Beach, για την ανάδειξη του τοπικού τους εκπροσώπου που θα διαγωνιστεί με τους νικητές των τριών προηγούμενων διαγωνισμών. Ο μεγάλος τελικός δε, θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο στις 30 Σεπτεμβρίου, όπου και θα δούμε ποιος θα εκπροσωπήσει τελικά την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο European Young Chef Award 2017.

Σημειώνεται ότι στον τελικό της Σύρου θα συμμετάσχουν στην κριτική επιτροπή η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας – κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και δύο ακόμη σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων από το νησί.

image2

Δείτε επίσης:
Ο καλύτερος Ευρωπαίος νέος σεφ είναι Έλληνας