“Hπειρώτικη συμμαχία” στο μοντέρνο κρεοπωλείο Μπούμπας στα Μελίσια, που εκτός από ποιοτικά κρέατα από την Ήπειρο, μόλις πρόσθεσε και νέες συνταγές από τον ταλαντούχο σεφ του Nolita, Γιάννη Λιόκα, που έχει και ο ίδιος καταγωγή από την Ήπειρο.

Mpoumpas Meat031

Ο Γιώργος Μπούμπας γνωρίζει το ηπειρώτικο κρέας από παιδί. Με καταγωγή από το Κεφαλόβρυσο της Ηπείρου, η ανάμειξή του με την εκτροφή ζώων ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Εκεί λειτουργεί, άλλωστε, από το 1925 μέχρι σήμερα η οικογενειακή φάρμα, στην οποία τα ζώα εκτρέφονται στο φυσικό περιβάλλον, καθώς και το οικογενειακό τυροκομείο. Ο ίδιος, ανήκει στην τρίτη γενιά και έχει στήσει ένα σύγχρονο κρεοπωλείο, που φέρνει τα ποιοτικά κρέατα από την Ήπειρο στην Αθήνα.

Mpoumpas Meat001

Snitsel

Εκεί βρίσκετε μεγάλη γκάμα από τα καλύτερα και υγιεινά κρέατα: ελευθέρας βοσκής μοσχαράκι, μοσχάρια ελληνικής βραχυκερατικής φυλής, αμνοερίφια, όλα από την οικογενειακή φάρμα, αλλά και κρέατα γαλλικής κοπής, μπριζόλες 45, 68 ή 90 ημερών ωρίμανσης από το ωριμαντήριο, έτοιμες συνταγές, όπως μαριναρισμένες σε BBQ sauce πανσέτες, μαριναρισμένο κοντοσούβλι με λαχανικά, black angus σε καλαμάκι, cupcakes με κιμά, τυρί και σφολιάτα, μεξικάνικες τορτίγιες με μοσχαρίσιο κιμά και γραβιέρα, κρουασάν από ψαρονέφρι με γέμιση τυριού και πιπεριάς, αλλά και γαρδουμπάκια, κοκορετσάκια, λουκάνικα.

Παράλληλα, από το οικογενειακό τυροκομείο έρχονται εξαιρετικά τυριά, πικάντικη βουτυράτη γραβιέρα πρόβεια Πωγωνίου, γραβιέρα με επικάλυψη ρίγανη, δυόσμο, μαύρο πιπέρι, καυτερή πάπρικα ή ωριμασμένη σε κρασί, ενώ στα ράφια βρίσκετε και διάφορα ελληνικά προϊόντα όπως ζυμαρικά, όσπρια και εκλεκτές ετικέτες από σάλτσες για κρεατικά, σπάνια αλάτια, πιπέρια και μπαχαρικά, καθώς και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών σε value for money τιμές.

liokas

Χριστουγεννιάτικες συνταγές από τον σεφ Γιάννη Λιόκα
Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα στο κρεοπωλείο Μπούμπας έχουν την τιμητική τους κρέατα όπως ελάφι, μαύρος χοίρος, αγριογούρουνο, γαλοπούλες, κυνήγια και πουλερικά ελευθέρας βοσκής. Φέτος, θα διατίθεντο και μοναδικές συνταγές που δημιούργησε ειδικά για το κρεοπωλείο “Μπούμπας” ο ταλαντούχος και έμπειρος σεφ Γιάννης Λιόκας, όπως ρολό γαλοπούλας με φασκόμηλο και μπέικον, ρολό χοιρινό με μανιτάρια και κάστανα, μαρινάδα για ελάφι με syrah, κεδροκούκουτσα και μυρωδικά.

Δίπλα τους και οι συνταγές που καθιέρωσαν το κρεοπωλείο ως προορισμό για τα γιορτινά τραπέζια: ρόδι χριστουγεννιάτικο με κιμά, κασέρι και φύλλο σφολιάτας, πεϊνιρλί φτιαγμένο με χοιρινό, chutney κυδωνιού και τζίντζερ.

Tortillas_Moshari

info
Κουντουριώτου 1, Μελίσσια, τηλ. 210 6133019.