Ο γενικά αποδεκτός κανόνας της αποφυγής κατανάλωσης κοτόπουλου, που δεν έχει μαγειρευτεί σωστά, φαίνεται ότι δεν ισχύει στην Ιαπωνία, καθώς το σασίμι κοτόπουλου εξελίχθηκε σε τάση. Ωστόσο ήταν ζήτημα χρόνου να αποδειχθεί η επικινδυνότητα μιας τέτοιας συνήθειας.

Συγκεκριμένα ένας άνδρας που κατανάλωσε σασίμι κοτόπουλου κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε ότι έπασχε από την παρασιτική νόσο τοξοκαρίαση. Η συγκεκριμένη νόσος προσβάλει συκώτι, πνεύμονες και άλλα ζωτικά όργανα και συνδέεται έντονα με την κατανάλωση κρέατος, που δεν έχει μαγειρευτεί σωστά. Στα σασίμι κοτόπουλου το πουλερικό τις περισσότερες φορές ζεματίζεται ή σοτάρεται ελάχιστα πριν το σερβίρισμα, ωστόσο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω video, το κοτόπουλο σερβίρεται σχεδόν ωμό. Στα εστιατόρια όπου σερβίρεται ισχυρίζονται ότι έχουν αναπτύξει δυνατή επικοινωνία με τους κτηνοτρόφους, που επιβεβαιώνουν ότι τα κοτόπουλα έχουν εκτραφεί σωστά αυτό, όμως, δεν μηδενίζει τον κίνδυνο μόλυνσης από το αμαγείρευτο κρέας.

Το κοτόπουλο είναι γνωστό ότι περιέχει βακτήρια, όπως η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτήριο καθένα από τα οποία προκαλεί σοβαρές δηλητηριάσεις μέχρι και θάνατο. Ωστόσο, υπάρχουν και παράσιτα, όπως το νηματώδες σκουλίκι larvae, που προσέβαλε τον οργανισμό του Ιάπωνα με μια ασθένεια που αν δεν θεραπευτεί με κατάλληλη αγωγή μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τύφλωση. Οπότε αυτό μάλλον είναι ένα καλό παράδειγμα για να τρώτε κάθε είδους πουλερικό καλά μαγειρεμένο.