15 μήνες μετά το θάνατο του γνωστού σεφ και παρουσιαστή Anthony Bourdain, ανακοινώθηκε ότι μια μεγάλη συλλογή με περισσότερα από 200 προσωπικά του αντικείμενα θα δημοπρατηθούν.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και το 40% των εσόδων θα διατεθεί στο Culinary Institute of America (CIA) όπου σπούδασε ο Bourdain και την Anthony Bourdain Legacy Scholarship, μια υποτροφία που παρέχεται σε μαθητές που ενδιαφέρονται για σπουδές μαγειρικής στο εξωτερικό. Το υπόλοιπο ποσό θα μοιραστεί στην εν διαστάσει σύζυγό του Ottavia Busia-Bourdain και την κόρη τους, Ariane.

 Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα μαχαίρι για σεφ «Bob Kramer», το οποίο υπολογίζεται ότι θα «πιάσει» και την υψηλότερη τιμή. Στα δημοπρατούμενα αντικείμενα θα συμπεριλαμβάνονται επίσης ένα γραφείο Lovig Nielsen στο οποίο ο Βourdain συνήθως έγραφε, το σενάριο του επεισοδίου «The Food Wife» των Simpsons όπου ο Βourdain συμμετείχε ως ο εαυτός του, ένα ασημένιο και ένα μπρούτζινο άγαλμα του Michelin man, έργα των Brad Phillips, John Lurie και Ralph Steadman, βιετναμέζικα μπλε και άσπρα κεραμικά βάζα, βιβλία, δίσκους κ.ά.

Ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Lark Mason εκτιμά ότι η συνολική αξία των δημοπρατούμενων αντικειμένων κυμαίνεται μεταξύ 200.000 και 400.000 δολαρίων.

Φωτογραφίες αντικειμένων: Lark Mason Associates