Οι διοργανωτές του θεσμού των «World’s 50 Best Restaurants» αντικαθιστούν την ανακοίνωση της φετινής λίστας των εστιατορίων που ξεχώρισαν διεθνώς για την τρέχουσα χρονιά, τα βραβεία και τις σχετικές εκδηλώσεις, με καμπάνια στήριξής τους, τιτλοφορούμενη «50 Best Recovery».

Στόχος της καμπάνιας είναι η καλύτερη δυνατή στήριξη- και οικονομική όπου είναι εφικτό- και η δημιουργία προδιαγραφών ανάκαμψης των εστιατορίων παγκοσμίως από τις συνέπειες της πανδημίας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε λοιπόν το «50 Best Recovery Fund», με χορηγό γνωστή ιταλική εταιρεία εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, βασικό υποστηρικτή του θεσμού στις σχεδόν 2 δεκαετίες διοργάνωσής του. Πρόκειται για πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη συγκέντρωση κεφαλαίου από δωρεές το οποίο θα αξιοποιηθεί από μη κερδοσκοπικές διοργανώσεις ανά τον κόσμο για την επιβίωση του χώρου της εστίασης.

Το κεφάλαιο θα συγκεντρωθεί με δωρεές από συνεργάτες του θεσμού και μια σειρά από πρωτοβουλίες μέσω των οποίων όλοι θα μπορούν να συμβάλλουν προσφέροντας στην βιομηχανία της εστίασης. Στο πλαίσιο του project, ο θεσμός παρουσιάζει και το «50 Best Recovery Hub» μέσω του οποίου προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και πληροφορίες σε επαγγελματίες αλλά και λάτρεις του φαγητού που επιθυμούν να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο στην αναδόμηση του χώρου. Το «50 best Recovery» θα λειτουργεί ως αξιόπιστο μέσο επικοινωνίας που παρέχει συχνά ενημερωμένες πληροφορίες στα μέλη της κοινότητας της εστίασης ενώ προσεχώς θα ανακοινωθεί και μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ενισχύσουν το «50 Best Recovery Fund» όπως το «50 Best Bib for Recovery», μια δημοπρασία που προγραμματίστηκε για τον Ιούνιο, η οποία θα προσφέρει στους λάτρεις της γαστρονομίας να γνωρίσουν εμπειρίες εστιατορίων από κάθε γωνιά του κόσμου και σεφ που συμπεριλαμβάνονται στην πιο πρόσφατη λίστα του θεσμού. Επίσης, θα δημοσιευτεί ένα βιβλίο μαγειρικής που θα περιέχει απλές συνταγές από διάσημους σεφ και bartenders απ’ όλο τον κόσμο, που θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά με ένα συμβολικό αντίτιμο.

Ο θεσμός θα διοργανώσει επίσης το Σεπτέμβριο ένα διαδικτυακό συνέδριο που θα εστιάζει στους τρόπους ανάκαμψης των εστιατορίων με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν ομιλίες, μελέτες, συνεντεύξεις κ.ά συγκεντρώνοντας την παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα για να μοιραστούν όλοι το όραμά τους για την μετά – επιδημίας εποχή.