Φαίνεται, πως η καραντίνα άνοιξε την όρεξη των Γάλλων, καθώς σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifop για τον ιστότοπο Darwin Nutrition η πλειοψηφία πήρε 2,5 κιλά.

Συγκεκριμένα, το (57%) των Γάλλων δήλωσε ότι πήρε βάρος μετά την έναρξη της καραντίνας στις 17 Μαρτίου, το οποίο έχει υπολογιστεί ότι είναι 2,5 κιλά κατά μέσο όρο ανά άτομο, εξαιτίας της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας και του άγχους.

Τα στοιχεία της έρευνας -που διενεργήθηκε διαδικτυακά μέσω ερωτηματολογίου από τις 24 ως τις 27 Απριλίου, σε δείγμα 3.045 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών- επισημαίνουν ότι το 56% των ανδρών και το 58% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους κατά 2,7 κιλά κατά μέσο όρο για τους άνδρες και 2,3 κιλά για τις γυναίκες. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως η μεγαλύτερη αύξηση βάρους παρατηρήθηκε μεταξύ των ανέργων και των ατόμων χαμηλότερης μόρφωσης, όπως και στα ζευγάρια με παιδιά σε σχέση με τους εργένηδες.

Όσον αφορά τα καθημερινά θέματα στην καραντίνα το 42% των ερωτηθέντων είπε ότι είχαν ένταση ή έντονες συζητήσεις με τους συγκατοίκους τους για την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ το 41% είχε διαφωνίες για το μενού. Στα ζευγάρια οι γυναίκες ετοίμαζαν κυρίως τα γεύματα, με το 71% των Γαλλίδων να δηλώνει ότι προετοίμαζε τα περισσότερα γεύματα, ενώ μόνο το 21% των ανδρών συμμετείχε περισσότερο στη διαδικασία σε σχέση με πριν το lockdown. Ακόμη, από τους ερωτηθέντες, το 42% δήλωσε ότι αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων, ενώ τα απεριτίφ πριν τα γεύματα έγιναν πιο συχνά επίσης για το 42%.

Τέλος, μετά την άρση του lockdown περισσότεροι από τους μισούς (56%) σκοπεύουν να τρώνε πιο προσεκτικά, όμως μόνο το 18% σκοπεύει να κάνει δίαιτα.

Διαβάστε ακόμη:
Πρωτοβουλία στήριξης των εστιατορίων από τον θεσμό των World’s 50 Best Restaurants

Κορωνοϊός: Δεξιώσεις γάμων με αντισηπτικά στα τραπέζια ανάμεσα σε ποτά και φαγητά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των χώρων εστίασης και στο οδόστρωμα