Νέα έρευνα παρουσιάζει ποιες είναι οι δέκα χώρες στην Ευρώπη, που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα σε εστιατόρια και καφέδες, ανάμεσά τους φυσικά και η Ελλάδα και συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση.

Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε, πως υπάρχει κάποιου είδους φήμη σχετικά με τις δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών όσον αφορά τη διασκέδαση. Βέβαια, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όταν λέμε τουλάχιστον στο συγκεκριμένο άρθρο διασκέδαση εννοούμε πόσα ξοδεύουμε τελικά για το φαγητό και τους καφέδες εκτός σπιτιού είτε αυτό αφορά εστιατόρια είτε ντελίβερι. Έτσι, λοιπόν, νέα έρευνα «έρχεται» για να δείξει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα τη Eurostat, τα νοικοκυριά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δαπανούν περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σε υπηρεσίες εστίασης, όπως εστιατόρια και καφετέριες. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα με ποσοστό 12,4%, αν και τα δεδομένα είναι του 2017 και όχι του 2018, όπως για τις υπόλοιπες χώρες. Η Ιρλανδία είναι η χώρα με τις υψηλότερες δαπάνες σε φαγητό για το 2018 με 14,4%, ακολουθούμενη από την Ισπανία με 13% και τη Μάλτα 12,6%. Όπως φαίνεται τελικά η Ελλάδα δεν είναι η «πρωταθλήτρια» της Ευρώπης στις δαπάνες. Τέλος, η Ολλανδία βρίσκεται στον αντίποδα αφού οι κάτοικοί της ξοδεύουν το 6,6% του εισοδήματός τους για καφέ, φαγητό και αντίστοιχες δραστηριότητες.