Με τον καύσωνα να είναι προ των πυλών, αποφασίστηκε να ανοίξουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες στην Ελλάδα, όμως με ορισμένους περιορισμούς λόγω των νέων δεδομένων της πανδημίας.

Οι οργανωμένες παραλίες θα ξεκινήσουν εκ νέου λειτουργία από τις 8 το πρωί του Σαββάτου 16 Μαΐου, χωρίς μουσική και μόνο με take away υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ), λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away). Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Ακόμη, απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών, όπως και το delivery στα σημεία αυτά. Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος και η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο. Επιπλέον, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Τέλος, το προσωπικό υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Διαβάστε ακόμη:
Ποιες ήταν οι βασικές τροφές που καταναλώθηκαν στην καραντίνα

Κορωνοϊός – Ιταλία: 700.000 παιδιά αντιμετωπίζουν διατροφικές δυσκολίες

Σε σοβαρό κίνδυνο η κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας