Ο Ινδός σεφ Βίκας Κάνα, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 1 αστέρι Michelin Junoon σρτη Νέα Υόρκη, όπου μένει μόνιμα, βλέποντας τις φρικτές εικόνες από τη γενέτειρά του, με ανθρώπους χωρίς στέγη και φαγητό, κινητοποίησε τις κοινωνικές κουζίνες για να προσφέρουν khichdi (ρύζι με φακές) σε ευπαθείς ομάδες.

Η καμπάνια του #FEEDINDIA (ταΐστε την Ινδία) ξεκίνησε με ένα κλικ σε ιστοσελίδα για δωρεές η οποία τελικά αποδείχτηκε αναξιόπιστη, γεγονός που τον ώθησε να λάβει ο ίδιος δράση. Συνεργάστηκε λοιπόν με ομάδα που δρα βοηθητικά σε εθνικές καταστροφές στην Ινδία και δημιούργησαν την καμπάνια καταφέρνοντας να προσφέρουν τροφή σε 7 εκατομμύρια Ινδούς ενώ το πλάνο είναι ο αριθμός να αυξηθεί κατά πολύ αφού σύντομα θα δημιουργηθούν δύο νέες κοινωνικές κουζίνες στη Νόιντα και το Μουμπάι όπως επίσης και κινητές κοινωνικές κουζίνες που θα κινούνται σε 135 πόλεις για να προσφέρουν τροφή σε όσους έχουν ανάγκη.

Δείτε επίσης

Τριάστερος σεφ προσφέρει γεύματα για εργαζόμενους σε νοσοκομεία

Κορωνοϊός – Βέλγιο: Σεφ έκλεισε το εστιατόριό της και μαγειρεύει για εργαζόμενους σε νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Δωρεάν φαγητό σε γιατρούς και νοσηλευτές στην Ισπανία