Ο Ρίτσαρντ Χολντ, ιδιοκτήτης του περίφημου Melin Llynnon mill στο Λάντεσαντ στην Ουαλία, αναγκάστηκε να κλειστεί στην κουζίνα του όταν τουρίστας έγινε επιθετικός αφού τον ενημέρωσε ότι το τεϊοποτείο του ήταν κλειστό.

Ο Χολτ, μεταξύ άλλων και πρώην ζαχαροπλάστης στο διάστερο εστιατόριο του Μάρκους Ουαρέινγκ, αποφάσισε να μην ανοίξει λόγω των κινδύνων της πανδημίας. Ισχυρίστηκε ότι ο τουρίστας πλησίασε τον μύλο (είναι ο τελευταίος μύλος της περιοχής και τον ανακαίνισε), αγνοώντας τις ειδοποιήσεις που ενημέρωναν ότι το μαγαζί που στεγαζόταν εκεί ήταν κλειστό και όταν του ζήτησε να αποχωρήσει, έγινε επιθετικός αναγκάζοντάς τον να καλέσει την αστυνομία. «Συμμερίζομαι τα μαγαζιά που άνοιξαν γιατί οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Ευτυχώς κανείς από την οικογένειά μου δεν έχει θέματα υγείας οπότε είναι καθαρά απόφαση δημόσιας υγείας το να μην ανοίξουμε. Έχουμε παντού πινακίδες ότι είμαστε κλειστά», είπε ο Χολντ στους North Wales Live.

«Ο κύριος σκαρφάλωσε από την πύλη μας μαζί με το γιο του και τον είδα από το παράθυρο του εργαστηρίου μου, όπου βρισκόμουν ετοιμάζοντας αρτοσκευάσματα για την εκπομπή μου. Ευγενικά λοιπόν του ζήτησα να αποχωρήσει λέγοντάς του ότι είμαστε κλειστά ωστόσο εκείνος δεν υποχώρησε και του το επανέλαβα. Σε αυτό το σημείο έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να φωνάζει λέγοντάς μου πόσο ασεβής είμαι και ότι δεν τον ενδιέφερε το αν ήταν ιδιόκτητη η περιοχή ή όχι. Προσπάθησα να τον εκλογικεύσω λέγοντάς του ότι με την οικογένειά μου συνήθως κάνουμε εργασίες στο χωράφι που βρισκόταν και ότι έχουν ψεκάσει επικίνδυνα χημικά που θα μπορούσαν να βλάψουν και το γιο του. Άρχισε να φωνάζει, να βρίζει και να καταριέται ενώ βρισκόταν μπροστά ο έφηβος γιος του ενώ με κατηγόρησε για ρατσισμό. Δεν βρισκόταν κάποιος τριγύρω και ήταν πιο μεγαλόσωμος, οπότε με αυτό υπόψη, υποχώρησα και κλειδώθηκα στην κουζίνα και τον είδα στη συνέχεια να επιστρέφει στο αυτοκίνητό του με το γιο του, βάζοντάς τον στο πίσω κάθισμα με ένα άλλο ακόμα παιδί που βρισκόταν ήδη εκεί. Νόμιζα ότι όλο αυτό είχε τελειώσει αλλά επέστρεψε μόνος του. Θεώρησα ότι θα αποσκοπούσε στο να κάνει ζημιές και σε αυτό το σημείο κάλεσα την αστυνομία. Η γυναίκα του, που επίσης ήταν στο αυτοκίνητο, με είδε και τον ειδοποίησε. Από την αστυνομία μου ζήτησαν τις πινακίδες αλλά τους ενημέρωσα ότι έφυγε και να μην δώσουν προτεραιότητα στο περιστατικό παρά τις απειλές του ότι θα επέστρεφε», αναφέρει ο σεφ.

Δείτε επίσης

Σεφ ετοιμάζει 7 εκατομ. γεύματα για ευπαθείς ομάδες στην Ινδία

Νεοϋορκέζος σεφ μετατρέπει το 3άστερο εστιατόριό του σε κουζίνα απόρων

Κορωνοϊός – Δανία: Διάστερος σεφ μαγειρεύει για ευπαθείς ομάδες