Ανακαλύψαμε ένα εστιατόριο στην Αγγλία με ένα πολύ ιδιαίτερο μενού. Συγκεκριμένα πρόκειται για το δημιούργημα ενός ξεχωριστού σεφ που από τα 26 του κιόλας χρόνια κατάφερε να διακριθεί με δύο αστέρια Michelin. Ο λόγος για τον Τομ Άικενς, που έφτιαξε ένα μενού βασισμένο στη ζωή του και το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Το εστιατόριο «Muse» άνοιξε πρόσφατα στο κεντρικό Λονδίνο και διαθέτει μόνο 5 τραπέζια!

Όσον αφορά το μενού, ο Άικενς έχει δηλώσει, πως το όνειρό του ήταν πάντα να ανοίξει το δικό του εστιατόριο και να παρέχει στον κόσμο πιάτα πέρα από τα συνηθισμένα. «Από την παιδική μου ηλικία θεωρούσα πως το πιο συναρπαστικό είναι το πιο σπάνιο. Μέσα από το μενού μου, λοιπόν, μπορεί κανείς να γνωρίσει εμένα, όπως και το ταξίδι στη ζωή και την καριέρα μου». Το μενού, που κοστίζει 145 λίρες περιέχει ανάμεσα στα άλλα τις εξής περιγραφές:

«Σκονισμένα διαμερίσματα με μπέικον»
Ο σεφ εμπνεύστηκε το όνομα αυτής της συνταγής από τα παιδικά του χρόνια, όταν κάποια στιγμή έμενε με την οικογένειά του σε ένα προάστιο κοντά στη θάλασσα, όπου συχνά η σκόνη που σηκωνόταν από την άμμο έφτανε μέχρι το σπίτι τους. Από τις ταβέρνες της περιοχής αναδυόταν μυρωδιά από καπνιστά ψάρια.

«Στιγμές σε ένα δέντρο οξιάς»
Η περιγραφή που το συνοδεύει αναφέρει: «Η έμπνευσή μου βασίστηκε σε ένα ψηλό δέντρο που είχαμε στην αυλή μας και κάθε φορά ήθελα να σκαρφαλώσω και να πηδήξω στο άλλο σπίτι. Ως σεφ νιώθω το ίδιο. Πρέπει πάντοτε να αμφισβητούμε τα συνηθισμένα».

«Η… κρυφή ουσία»
Η περιγραφή που συνοδεύει το πιάτο αναφέρει: «Όλοι έχουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις και αυτή η μυστική ουσία, είναι μία από τις δικές μου. Γι′ αυτό επέλεξα και το συγκεκριμένο όνομα».