Τη μεγαλύτερη ποσότητα κρέπας που έχει γίνει ποτέ, έφτιαξαν σεφ στο Σαράγεβο, κατακτώντας όπως ήταν φυσικό το ρεκόρ Γκίνες.

Μέσα σε μόλις 8 ώρες κατάφεραν να ψήσουν ακριβώς 14.186 κρέπες, σπάζοντας το αντίστοιχο προηγούμενο ρεκόρ της Μόσχας, όπου πέρυσι τον Φεβρουάριο είχαν φτιαχτεί 12.716 κρέπες σε 8 ώρες.

«Όταν είμαστε μαζί και ενωμένοι, μπορούμε να νικήσουμε και τη Ρωσία», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Αρχιμαγείρων Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Νερμίν Χότζιτς, ευχαριστώντας παράλληλα τους 60 σεφ της περιοχής για τη συμμετοχή τους σε αυτό το εγχείρημα.

Η τεράστια αυτή ποσότητα από κρέπες φτιάχτηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο διαγωνισμού κρέπας που διοργανώθηκε με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, στο ιστορικό κέντρο του Σαράγεβο. Για την παρασκευή τους χρειάστηκε να εργαστούν πυρετωδώς 60 σεφ, με τη βοήθεια 80 σπουδαστών σχολών μαγειρικής.

Εννοείται ότι οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις λαχταριστές κρέπες, ενώ οι διοργανωτές είχαν μεριμνήσει και για τη διανομή σε ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες και σε κέντρα διαμονής μεταναστών στο Σαράγεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ