Μία σημαντική διάκριση απέσπασε η «Δημήτριος Θανόπουλος ΑΕ» με την βράβευση του ανακαινισμένου καταστήματος της Κηφισιάς στην κατηγορία Best Interior-Food Retail/Σούπερ Μάρκετ στην εκδήλωση της διοργάνωσης Retail Interior Awards 2017.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που επιβραβεύει τα καλύτερα έργα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης εσωτερικών χώρων λιανικής πώλησης της χρονιάς. Σημειώνεται ότι τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της ανακαίνισης του καταστήματος στην Κηφισιά υπογράφει το γραφείο KLab Architecture – Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, υπεύθυνο για την ανακαίνιση δύο ορόφων του καταστήματος της Νέας Ερυθραίας αλλά και του καταστήματος της Νέας Κηφισιάς.

IMG_4333

IMG_4340

Όπως δηλώνουν και οι ίδιοι, «η βασική μας ιδέα ήταν να αλλάξουμε την έννοια του supermarket όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, δηλαδή μεγάλα κουτιά με μεγάλους αδιάφορους διαδρόμους. Μάς ενδιέφερε να κάνουμε εμπειρία την επίσκεψη στο σουπερμάρκετ. Η έρευνά μας ξεκίνησε από πρόσφατα σχεδιασμένα supermarket στο εξωτερικό και συνέχισε με τις ανοικτές αγορές ανά τον κόσμο. Για τους KLab το σουπερμάρκετ Θανόπουλος θα έπρεπε να παραπέμπει σε μια μεταφορά μιας αστικής αγοράς εκεί που πρέπει να πας σε διαφορετικά καταστήματα για να βρεις τα διαφορετικά αγαθά και να συνδιαλλαγείς με άλλους ανθρώπους. Κάποια αντικείμενα που σχεδιάστηκαν όπως ο γαλβανισμένος πάγκος των λαχανικών έχει αναφορές στη λαϊκή αγορά, ο μαρμάρινος πάγκος του ψαράδικου στις ψαραγορές των νησιών και τα ξύλινα ράφια του αρτοποιίου σε παλιούς φούρνους σε χωριά. Όλα έχουν κάποιες αναφορές σε οικείες μνήμες που μετασχηματίστηκαν σε ένα μοντέρνο σχεδιασμό».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 1

H διάχυση του φυσικού φωτός δημιουργώντας μία αίσθηση εξωστρέφειας, η πρωταγωνιστική παρουσία του ξύλου στα υλικά μεταφέροντας μία ζεστή σχεδόν οικογενειακή ατμόσφαιρα και του λευκού μεσογειακού φωτός, το υψηλό επίπεδο σχεδιασμού σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα των χώρων και η απορρόφηση της γοητείας της παλιάς Κηφισιάς, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την βραβευμένη πλέον ανακαίνιση.