Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει στη Βρετανία η υπόθεση της σεφ που εσκεμμένα νόθευσε το φαγητό vegan πελάτισσας, προκειμένου να «εκδικηθεί» την επικριτική συμπεριφορά της. Η σεφ έλαβε απειλές για τη ζωή της, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ακόμη και η αστυνομία.

Η δυσάρεστη αυτή ιστορία ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, όταν η ίδια η σεφ του ιταλικού εστιατορίου Carlini στο Shropshire, η 47χρονη Laura Goodman ανέβασε ένα post στο facebook, όπου δήλωνε ότι είχε νοθεύσει το φαγητό vegan πελάτη. «Η αφοσιωμένη, επικριτική vegan (για την οποία ξόδεψα όλη τη μέρα να μαγειρεύω) έχει πάει για ύπνο πιστεύοντας ακόμη ότι είναι vegan», συμπλήρωσε, ανοίγοντας παράλληλα τον ασκό του Αιόλου.

Τα αρνητικά σχόλια τόσο κάτω από το post της όσο και στη σελίδα του εστιατορίου στο Tripadvisor ήταν άμεσα, με σχεδόν όλους να κατακρίνουν τη σίγουρα απαράδεκτη συμπεριφορά της και, φυσικά, να σπεύδουν να δώσουν τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία στο εστιατόριο. Μάλιστα, το Tripadvisor αναγκάστηκε να αναστείλει προσωρινά τη δυνατότητα δημοσίευσης σχολίων για το συγκεκριμένο εστιατόριο, καθώς όπως αναφέρει σε μήνυμα του ο διαχειριστής της σελίδας «το γεγονότος έχει προσελκύσει την προσοχή των ΜΜΕ, προκαλώντας μεγάλη εισροή σχολίων που δεν έχουν να κάνουν με προσωπική εμπειρία».

carlini

Η Goodman μετά και το κύμα οργής που ξέσπασε στα social media, έσπευσε να κατεβάσει το σχόλιο της, ωστόσο ήταν πια πολύ αργά αφού στον απίστευτα γρήγορο κόσμο του διαδικτύου το νέο είχε ήδη ταξιδέψει και πέρα από τα σύνορα του χωριού Albrighton, όπου βρίσκεται το εστιατόριο.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι κάποιοι δεν έμειναν στα αρνητικά σχόλια και τις βαρύγδουπες δηλώσεις ότι δεν πρόκειται να πατήσουν ξανά το πόδι τους στο εστιατόριο, αλλά έφτασαν στο σημείο να εξαπολύσουν απειλές για τη ζωή της. Η Goodman λοιπόν, αφού παραιτήθηκε από τη θέση της, ζήτησε και την προστασία της αστυνομίας, ενώ ο συνιδιοκτήτης του εστιατορίου έσπευσε να τη δικαιολογήσει, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το σχόλιο στο facebook ήταν αποτέλεσμα μέθης και το έκανε γιατί είχε ενοχληθεί πολύ από τη συμπεριφορά παρέας vegan στο εστιατόριο και όχι γιατί όντως είχε βάλει κρέας στο φαγητό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο δε, η σεφ έχει μετανιώσει πικρά για το σχόλιο της και δεν είχε σε καμία περίπτωση σκοπό να προσβάλει τους vegetarian και τους vegan.

Αλήθεια ή ψέματα, γεγονός είναι ότι το εστιατόριο -ακόμη και με νέο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας- θα κάνει καιρό να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών του και ακόμη περισσότερο το σεβασμό τους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να εξαπατά την εμπιστοσύνη σου κάποιος στον οποίο εμπιστεύεσαι κάτι τόσο ευαίσθητο όσο η προετοιμασία του φαγητού σου. Άλλωστε, δεν υπάρχουν άνθρωποι με εξειδικευμένες διατροφικές συνήθειες μόνο από επιλογή, αλλά και από ανάγκη, όταν τίθεται για παράδειγμα θέμα τροφικών αλλεργιών και τότε, η μη τήρηση των προβλεπόμενων κανόνων προετοιμασίας του φαγητού μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη.