Σε ένα νέο μέτρο προχωράει η κυβέρνηση, όσον αφορά στις λαϊκές αγορές, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης κορωνοϊού, λόγω του συνωστισμού.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, θα δημιουργηθεί μια δεύτερη λαϊκή αγορά κοντά σε κάθε λαϊκή αγορά που λειτουργούσε στην Αττική. Με άλλα λόγια, κάθε λαϊκή αγορά «σπάει» στα δύο και δημιουργείται μια δεύτερη σε δρόμο σχετικά κοντά σε εκείνον που παραδοσιακά πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά σε κάθε συνοικία. Σκοπός είναι να αποτραπεί ο συγχρωτισμός πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, δεδομένων των μέτρων για αραίωση των πάγκων, «θα μπορούν περισσότεροι παραγωγοί να δουλέψουν και θα υπάρξει μείωση του αριθμού των καταναλωτών που θα βρίσκονται σε κάθε λαϊκή αγορά», συγκριτικά με την λειτουργία μόνο μίας λαϊκής. «Πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Θέλουμε να δουλεύουν οι λαϊκές, αλλά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Σε όποια λαϊκή αγορά δεν τηρούνται τα μέτρα, η λαϊκή θα κλείνει για ένα διάστημα 10-15 ημερών», σημείωσε ο ίδιος.

Ανεστάλη η λειτουργία 3 λαϊκών αγορών για 10 ημέρες
Την ίδια στιγμή, όπως γνωστοποιήθηκε σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει ανασταλεί η λειτουργία 3 λαϊκών αγορών για 10 ημέρες. Πρόκειται για 2 λαϊκές αγορές στο δήμο Ιλίου Αττικής και μία στο δήμο Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Η ανάκληση λειτουργίας αποφασίστηκε μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) σε συνεργασία με την διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και λοιπές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Με το γάντι οι καταναλωτές στις λαϊκές αγορές

Απαγορεύεται στους πελάτες βιολογικών αγορών να αγγίζουν τα προϊόντα

Κορωνοϊός: Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ