Η Sydney Wine Academy (Ακαδημία Οίνου του Σίδνεϊ) θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο The World of Greek Wine Program (Ο κόσμος του ελληνικού κρασιού) το οποίο θα εστιάζει σε 153 οινοπαραγωγικές περιοχές και τις 300 γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα.

H εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας «Ελληνικός Κήρυκας» (The Greek Herald) αναφέρει: «Από την Μαλαγουζιά στη Μαντινεία, στην Κρήτη, τη Λήμνο και τη Σάμο, αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπόσχεται να είναι μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική ευκαιρία για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τα ελληνικά κρασιά». Το πρόγραμμα αυτό ξεκινά στις 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ο διευθυντής του προγράμματος Clive Hartley αναφέρει ότι οι θεματικές θα ξεκινούν από ιστορικά στοιχεία για το κρασί του τόπου μας, την επίδραση των καιρικών συνθηκών στις διάφορες περιοχές και, φυσικά, τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών.

Σημειώνεται ότι η αυξημένη αναγνωρισιμότητα του ελληνικού κρασιού στην Αυστραλία οφείλεται στις έντονες και συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται τα τελευταία χρόνια από τους ελληνικούς συλλογικούς φορείς του κρασιού και κυρίως την ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου).