Μετά το Βερολίνο σειρά είχε το Παρίσι όπου οι βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συγκέντρωσαν μια ακόμα φορά 2 χρυσά και 1 χάλκινο φτάνοντας για πρώτη φορά την Ελλάδα στην κορυφή του διαγωνισμού AVPA GOURMET.

Θα μπορούσε φέτος να είναι η χρονιά τους αλλά κάθε χρόνο είναι η χρονιά για τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου που αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της ελαιοπαραγωγικής παράδοσης της χώρας.

Και μετά τα Berlin Global Olive Oils Awards 2021 όπου επέστρεψαν με 12 βραβεία για 12 ελαιόλαδά τους, σειρά είχε ο διεθνής διαγωνισμός 19ο AVPA 2021 όπου κέρδισαν πάλι 2 χρυσά και 1 χάλκινο.

Ο λόγος για τον πολύ απαιτητικό γαστρονομικό διαγωνισμό AVPA GOURMET που αξιολογεί και βραβεύει τα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα του κόσμου, μεταξύ αυτών και τα ελαιόλαδα.

Κύριο χαρακτηριστικό του πολύ υψηλού βαθμού δυσκολίας είναι ότι βραβεύει ελάχιστα δείγματα από το σύνολο των συμμετοχών και μάλιστα, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 5 % σε όλες τις κατηγορίες ενώ στο χρυσό βραβείο φτάνει συνήθως μόνο 1 στα 200 δείγματα.

Οι κριτές είναι κυρίως γαλλόφωνοι επαγγελματίες του είδους, σεφ μεγάλου κύρους, γαστρονόμοι, sommeliers, ειδικοί δημοσιογράφοι και δοκιμαστές που αξιολογούν σύμφωνα με συγκεκριμένο πρωτόκολλο, όλα τα δείγματα ελαιολάδων με πολύ αυστηρά κριτήρια τα οποία εντάσσονται στην φιλοσοφία της γαλλικής κουζίνας

Ο διαγωνισμός AVPA GOURMET διατηρεί μόνιμη σχέση με περισσότερους από 10.000 παραγωγούς από 50 χώρες και σήμερα έχει περίπου 1000 ενεργά μέλη σε 5 ηπείρους. Αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο των παραγωγών υψηλής ποιότητας τροφίμων με τους ειδικούς και την γαστρονομία του fine dining αναγνωρίζοντας τη σημασία των εννοιών terroir και προέλευσης.

Στις 11 Μαΐου ανακοινώθηκαν στο Παρίσι τα αποτελέσματα της πολύμηνης δοκιμασίας στην οποία υποβλήθηκαν περισσότερα από 400 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο που πληρούσαν τις προδιαγραφές του AVPA GOURMET World Edible Oils 2021.

Οι βιολογικοί Eλαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με τριπλή πολύ υψηλή βράβευση σε ισάριθμες συμμετοχές. Αναλυτικά :

Majestic blend evoo – Χρυσό βραβείο Gourmet OR

Syllektikon gourmet evoo – Χρυσό βραβείο Gourmet OR

Oleoastron gourmet evoo – Χάλκινο βραβείο Gourmet BRONZE

Οι ιδιαίτερα τιμητικές βραβεύσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου αποτελούν ένα μοναδικό ελληνικό επίτευγμα στην πρώτη φορά συμμετοχής τους. Στα 19 χρόνια του διαγωνισμού είναι η 1η φορά που ελληνικά ελαιόλαδα και μάλιστα από τον ίδιο παραγωγό, βρίσκονται στη κορυφή ενώ είναι τα μοναδικά που τιμώνται με χρυσό βραβείο ως σήμερα στην κατηγορία τους.

Οι εξαιρετικά υψηλές αυτές βραβεύσεις στο Παρίσι, συνοδευόμενες από τις ιδιαίτερα τιμητικές κριτικές των γευσιγνωστών, συμπληρώνουν τα 253 παγκόσμια βραβεία για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, έναν μοναδικό αριθμό ρεκόρ διεθνών βραβείων για Έλληνα ελαιοπαραγωγό ( Single Estate – Terroir ) που παράγει αποκλειστικά τα δικά του ελαιοπροϊόντα.

info:

Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, Σπάρτη, Λακωνία, τηλ. 27310 81118, 6932 309909, www.bioarmonia.gr

Δείτε επίσης:

12 στα 12 βραβεία για τους βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου

Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Ελαιοπροϊόντα limited edition

Bιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου: Ξεχώρισαν με 5 χρυσά βραβεία στα Great Taste Awards 2020