Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου συμμετείχαν χορηγικά σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για να αναδείξουν την ελληνικότητα του Καστελόριζου αλλά και το ενιαίο ηθικό φρόνημα των νησιωτών.

«Πολύτιμο» κομμάτι της πατρίδας μας, χαρακτήρισε το Καστελόριζο η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την παρουσία της στον εορτασμό της 77ης επετείου απελευθέρωσης του νησιού, που εφέτος έχει ιδιαίτερη σημασία.

Στο πλαίσιο της στήριξης του ΕΟΣ Σάμου στο Καστελόριζο εντάσσεται και ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Α.Ο Μεγίστης Καστελορίζου και της ΙΡΑ Stars. Η ΙΡΑ είναι το Ελληνικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και οι παίκτες που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, είναι από τη Σάμο, την Καρδίτσα και τα Δωδεκάνησα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Μεγίστης και τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου θα έχουν, ακόμη μια φορά, ισχυρό «αγωνιστικό» παρόν.

Σημειώνεται ότι κρασιά του ΕΟΣ Σάμου πλαισίωσαν τιμητικά και το 4ο Φεστιβάλ Καστελόριζου «Πέρα από τα σύνορα», μια γιορτή κινηματογράφου και πολιτισμού που διοργανώθηκε με επιτυχία από το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, κατά την αναγόρευση της προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμη δημότη Αγαθονησίου, το δώρο-σύμβολο εκτίμησης και ελληνικότητας των νησιών, ήταν το σαμιώτικο κρασί.

Δείτε επίσης

O ΕΟΣ Σάμου στη διεθνή έκθεση τροφίμων ΑΝUGA στη Γερμανία

Βραβεία για τα γλυκά μοσχάτα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στο Decanter 2019

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου πάνε «Ταξίδι» στην Κύπρο