Έχεις ακούσει για τον Kopi Luwak, τον ακριβότερο καφέ του κόσμου; Τώρα μπορείς και να τον δοκιμάσεις στο κουκλίστικο coffee shop του Κολωνακίου, το Madeya.

Πλέον δεν θα πηγαίνουμε μόνο για τα υπέροχα bagels, που φτιάχνονται καθημερινά μπροστά μας, αλλά και για τον κορυφαίο ινδονησιακό καφέ Kopi Luwak.

kopi luwak cup
Η γεύση και το άρωμά του εκλεκτού καφέ  Kopi Luwak είναι πραγματικά ξεχωριστά

Χωρίς υπερβολές πρόκειται για τον πιο σπάνιο και ακριβό καφέ στον κόσμο και όχι άδικα μιας και έχει μοναδικό άρωμα, ήπια αλλά πολύ χαρακτηριστική γεύση και σοκολατένια επίγευση. Βέβαια, ο Kopi Luwak πέρα από την τιμή του και την ξεχωριστή γεύση του είναι γνωστός και για τον ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής του.

luwak
Το συμπαθέστατο νυκτόβιο αιλουροειδές Luwak

Για την ακρίβεια, οι κόκκοι του καφέ προέρχονται από τα περιττώματα του χαριτωμένου νυκτόβιου αιλουροειδούς Luwak! Τα luwak, λοιπόν, καταναλώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας τους πιο ώριμους και μυρωδάτους καρπούς από τα καφεόδεντρα (ποικιλία Arabica) και στο στομάχι τους τα πρωτεολυτικά ένζυμα εισχωρούν στους σπόρους του καφέ μειώνοντας τα πεπτίδια και πολλαπλασιάζοντας τα αμινοξέα. Κατόπιν, αφού αποβληθούν οι κόκκοι του καφέ αχώνευτοι, περισυλλέγονται, πλένονται, στεγνώνονται και αφήνονται να ωριμάσουν στον ήλιο, μέχρι να αποκτήσουν ένα εξαιρετικό και ιδιαίτερο άρωμα. Η μοναδική αυτή διαδικασία παράγει έναν πραγματικά μοναδικό καφέ.

wooden box

Πριν βιαστείτε να τον απορρίψετε, σκεφτείτε ότι όσοι τον έχουν δοκιμάσει δηλώνουν ότι πρόκειται για τον καλύτερο καφέ του κόσμου. Τυχαίο;

info
Madeya, Σκουφά 9, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388201.

Δείτε επίσης
Καφές. Υπήρχε… ζωή πριν από αυτόν;
Artisanal bagels δια χειρός Madeya