Το πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων θα λειτουργήσει και τη φετινή χρονιά, περιλαμβάνοντας σχολεία από 77 ομάδες δήμων σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, καθημερινά θα μοιράζονται σε 185.311 μαθητές και μαθήτριες παρασκευασμένα γεύματα, με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας, είναι η έναρξη του προγράμματος να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου. Κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε σχετικά με το θέμα η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη με την ηγεσία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στην ασφαλή παράδοση των γευμάτων στους δικαιούχους και εξετάστηκαν προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης τους.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα που ανακουφίζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, ειδικά σε μια τόσο ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά λόγω της κρίσης πανδημίας», δήλωσε η κ. Ζαχαράκη. «Η Πολιτεία οφείλει να απλώνει δίχτυ προστασίας και αξιοπρέπειας σε όσους έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα. Η ευθύνη όλων για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν μάλιστα οι ωφελούμενοι είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας. Παράλληλα, είναι κρίσιμο να διασφαλίσουμε την εύρυθμη συνέχιση του προγράμματος και την επόμενη σχολική χρονιά», προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με τα κυλικεία εν μέσω κορωνοϊού;

8 τρόποι να αναβαθμίσεις το καθημερινό τοστ

Πρωινό και σνακ απαραίτητα στο παιδικό σακίδιο