Όλοι οι φανατικοί θαυμαστές της σειράς «Τα Φιλαράκια» έχουν δύο όνειρα: Να ζήσουν έναν έρωτα σαν της Ρέιτσελ και του Ρος (ή έστω της Μόνικα και του Τσάντλερ) και να πιουν καφέ στον άνετο και χαρακτηριστικό πορτοκαλί καναπέ του Central Perk παρέα με τους φίλους τους. Για το πρώτο δεν ξέρουμε, αλλά το δεύτερο απ’ ό,τι φαίνεται μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ίσως ο Γκάνθερ και η σερβιτόρα Ρέιτσελ να μην βρίσκονται εκεί (ίσως και καλύτερα), αλλά η γνωστή σε όλους καφετέρια πιθανόν σύντομα να αποκτήσει «σάρκα και οστά».

friends-cafe-1

Μπορεί η Warner Bros να μην έχει επιβεβαιώσει τις φήμες που κυκλοφορούν για τη δημιουργία του cafe αλλά όπως μπορείς να φανταστείς εμείς έχουμε ήδη αρχίσει να τρελαινόμαστε, όπως ο Ρος όταν φόρεσε εκείνο το δερμάτινο παντελόνι. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheBlast (δημιουργός της είναι ένας εκ των ιδρυτών του TMZ), η εταιρεία κατοχύρωσε το όνομα Central Perk και το λογότυπό του για να χρησιμοποιηθεί για “καφετέριες, καφέ μπαρ, μπαρ τσαγιού, σνακ μπαρ”. Η Warner Bros ζήτησε μάλιστα να κατοχυρωθεί το όνομα και για να χρησιμοποιηθεί σε παιχνίδια, επιτραπέζια και κουλοχέρηδες, αλλά το αίτημα δεν έχει γίνει δεκτό ακόμη. Λες να προετοιμάζουν κάτι καλό;

Πάντως μέχρι στιγμής το πιο κοντινό που έχουμε δει σε Central Perk είναι η pop-up καφετέρια που άνοιξε το 2014 στη Νέα Υόρκη. Εάν σκεφτεί κανείς ότι τότε ο κόσμος είχε σχηματίσει ατελείωτες ουρές προκειμένου να βγάλει μια φωτογραφία στον δημοφιλή καναπέ, να πάρει καφέ και να δει χαρακτηριστικά αντικείμενα από τη σειρά, όπως την κιθάρα της Φοίβη, βάζουμε στοίχημα πως εάν όντως ανοίξει τώρα ένα πιστό αντίγραφο του Central Perk θα γίνει ανάρπαστο.