Η είδηση για το τέλος της συνεργασίας του Δημήτρη Κατριβέση με τα «Kiku» έπεσε σαν βόμβα αφού ξεκίνησε μόλις πριν από λίγους μήνες ενώ ένα πολυσυζητημένο διεθνές φεστιβάλ βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι λόγοι που η συνεργασία έληξε είναι πολλοί και διάφοροι, εμείς όμως δεν θα εστιάσουμε σε αυτούς αφού αυτό που μάς ενδιαφέρει προφανώς είναι τα επόμενα βήματα αμφότερων. Δεδομένου μάλιστα ότι ήδη βρίσκονται υπ’ ατμόν προγραμματίζοντας το προσεχές επαγγελματικό τους πλάνο, μαθαίνουμε ότι αυτά που θα παρουσιάσουν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και θα συζητηθούν…

Ο Δημήτρης Κατριβέσης από τη μια, βρίσκεται εν μέσω συζητήσεων όσον αφορά το κομμάτι του consulting, όμως αυτό στο οποίο θα δώσει βάση είναι ένας νέος χώρος όπου δεν θα έχει μόνο τη γευστική επιμέλεια, αλλά θα είναι εξ ολοκλήρου προσωπική του υπόθεση. Η κεντρική ιδέα στηρίζεται σε αυτό που ο Δημήτρης ξέρει να κάνει πολύ καλά, δηλαδή να εμπλέκει γεύσεις περουβιανού χαρακτήρα με το ιαπωνικό στοιχείο, όμως με casual στυλ που σαφώς θα διαφοροποιείται ριζικά από αυτό που μέχρι πρότινος παρουσίαζε.

Ο Γιώργος Ανδρίτσος από την άλλη, καταφεύγει στο εξωτερικό αναζητώντας κορυφαίο σεφ, που θα αναλάβει το φιλόδοξο πλάνο των εστιατορίων «Kiku», ενώ οι υπόλοιπες ομάδες στις κουζίνες συνεχίζουν κανονικά. Όσον αφορά το Kiku στο Λονδίνο, οι απρόσμενες εξελίξεις δεν αποτέλεσαν λόγο διακοπής των προετοιμασιών, που συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς για να ανοίξει σύντομα.