Και όμως ούτε οι πρωθυπουργοί δεν μπορούν να πουν όχι στις τηγανητές πατάτες ακόμη και στις Συνόδους Κορυφής.

Ειδικότερα, καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν στις Βρυξέλλες το Σάββατο με επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης, τέσσερις πρωθυπουργοί έκαναν διάλειμμα για να απολαύσουν τις διάσημες τηγανητές πατάτες του Βελγίου.

Η πρωθυπουργός της χώρας Σοφί Βιλμές ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία όπου διακρίνεται η ίδια και ο ομόλογός της από το Λουξεμβούργο, Ξαβιέ Μπετέλ, έξω από το περίφημο Maison Antoine, ενώ κάθονται για να απολαύσουν τις τηγανητές τους πατάτες.

Μαζί τους οι πρωθυπουργοί της Εσθονίας, Γιούρι Ράτας, και της Μάλτας, Ρόμπερτ Αμπέλα. Και οι τέσσερις έκατσαν μαζί έξω από το εστιατόριο στην πλατεία Jourdan, το οποίο έχει, επίσης, επιλέξει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για ένα σνακ στα διαλείμματα προηγούμενων Ευρωπαϊκών Συνόδων.

Όσον αφορά το εστιατόριο Maison Antoine αξίζει να σημειώσουμε πως ιδρύθηκε το 1948 από τον Antoine Desmet και τη σύζυγό του πουλώντας τηγανητές πατάτες και δύο είδη σάλτσας. Μέσα σε λίγα χρόνια το μαγαζί έγινε γνωστό σε όλες τις Βρυξέλλες και οι πελάτες, ήδη, έκαναν ουρά για να φάνε τις περιβόητες πατάτες τους. Το εστιατόριο έχει αποκτήσει πια παγκόσμια φήμη, καθώς μέχρι και οι New York Times του έχουν κάνει αφιέρωμα. Η επιχείρηση είναι οικογενειακή και πλέον είναι στα χέρια της τρίτης γενιάς.

Διαβάστε ακόμη:
Νέες σημαντικές βραβεύσεις ελληνικού ελαιολάδου στην Ιαπωνία

FoodOn: Νέο ξεκίνημα με βάση το φαγητό
Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Δείτε το ωράριο λειτουργίας